Українські моряки можуть записатися на іспит CES 6.0 через Дію

Нещодавно на веб-порталі Дія офіційно стала доступна послуга з запису на кваліфікаційний іспит для моряків із застосуванням системи комп’ютерного тестування Crew Evaluation System (CES) 6.0.

Послуга доступна в Дії за посиланням:

https://diia.gov.ua/services/zapis-na-ispit-dlya-moryakiv-ces-6

Як відомо, складання кваліфікаційного іспиту за допомогою міжнародної системи CES 6.0 є необхідною умовою для присвоєння звань особам командного складу морських суден, у тому числі випускникам закладів морської освіти, а також для повторного підтвердження професійної компетентності моряків (у разі відсутності необхідного стажу роботи на суднах упродовж останніх 5 років).

Щоб скористатись послугою, моряку необхідно заповнити заяву та обрати бажане місце проведення іспиту. Наразі запропоновані три місця проведення іспиту — м. Київ; м. Одеса; м. Варшава (Польща). Іспит складається в спеціально відведених приміщеннях.

Після отримання запрошення на іспит та в разі його успішного складання, моряку видається сертифікат.

Нагадаємо, що оригіналом кваліфікаційного документа є виключно паперовий примірник, який повинен перебувати на судні. Використання електронних кваліфікаційних документів моряків на цей час не передбачено Конвенцією ПДНВ, з поправками.

Зазначимо, що бета-тестування послуги з подання заяви на іспит для моряків (CES 6.0) вже завершена, але, як повідомляє Мінвідновлення, повний перелік послуг як, наприклад, отримання електронного образу кваліфікаційного документа та подачі апеляційної скарги у разі відмови, стане доступним одразу післязавершення всіх технічних процесів.

Додатковою позитивною новиною стало відкриття у Варшаві спеціально обладнаного для тестування простору «MRS in POLAND». Відтепер українські моряки, що знаходяться за кордоном, зможуть пройти тестування та отримати нове звання та підтвердити своєю професійну компетентність для роботи на морських суднах.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!