Transport Moves The World: результати опитування від ITF

ITF провела опитування серед профспілок у 15 країнах світу, щоб дізнатися про їхнє ставлення до питань транспорту. Всього соціологічною службою YouGov було опитано 16 464 людей із Аргентини, Австралії, Бразилії, Канади, Франції, Німеччини, Індії, Мексики, Марокко, Філіппін, ПАР, Південної Кореї, Туреччини, Великобританії, США.

Так, виявилось, що громадськість широко визнає критичне значення транспорту та транспортних працівників. Думки про те, що світова економіка залежить від транспортників, які перевозять людей та товари, підтримало 81% респондентів. Крім того, чимала частина респондентів (48%) вважає, що уряди не виконують свої зобов'язання перед людьми у вирішенні транспортних питань.


«Ми закликаємо вжити термінових заходів з шести вимог щодо вирішення корінних проблем світового транспорту», заявив Генеральний секретар ITF Стівен Коттон. «Наше міжнародне опитування 2022 року показує, що переважна більшість вважає ці вимоги виправданими, щоб покращити транспортні системи та політику. Водночас люди звинувачують свої уряди. Величезна частка респондентів (83%) хоче, щоб уряд зробив транспорт більш доступним».


Вимоги профспілок отримали приголомшливу підтримку громадськості:


Безпека для працівників транспорту - 85% опитаних хочуть, щоб уряд покращив закони про охорону здоров'я та праці, щоб захистити транспортників.


Стійкий транспорт - 81% “за”, щоб уряд збільшив інвестиції в ресурсозберігаючий транспорт.


Корпоративна відповідальність у світових ланцюгах поставок - 80% прагнуть, щоб уряд поклав край поганому поводженню з транспортниками у ланцюгах поставок.


Участь працівників у визначенні майбутнього - 81% хочуть, щоб уряди інвестували у робочі місця на транспорті.


Рівність для транспортників - 77% вважає, що транспорт важливий зменшення економічної нерівності.


Права транспортників - 83% хочуть, щоб уряди захищали пов'язані із працевлаштуванням права транспортних працівників.


Крім того, опитування показує: люди хочуть, щоб бізнес ніс більше відповідальності. 81% опитаних сказали, що підтримали б закони про відповідальність компаній за порушення трудових прав та зловживання у сфері охорони навколишнього середовища у ланцюжках транспортних постачань.


https://www.itfglobal.org/sites/default/files/2022-12/ITF_Global_Poll_Report.pdf

Більше новин з тегом #В світі

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!