Типові скарги, з якими моряки звертаються до ITF інспектора

Сьогодні, 13 листопада 2023 року, в штаб-квартирі Міжнародної морської організації (ІМО) проходить конференція з питань роботи моряків в міжнародному судноплавстві, спільно організована ІМО та Міжнародною організацією праці.

Наталія Єфріменко, інспектор ITF в Україні, у складі делегації Професійної спілки робітників морського транспорту України, має честь брати участь у цьому представницькому заході у якості однієї з учасниць панельної дискусії щодо практичного застосування положень Конвенції 2006 року про працю в морському судноплавстві.

У своїй доповіді Наталія поінформувала делегатів конференції про основні скарги, з якими моряки найчастіше звертаються до інспекторів ITF. Серед них – затримки заробітної плати, неналежні умови праці та відпочинку на борту суден, неналежне харчове забезпечення та інші. Представниця ПРМТУ також зазначила про скарги щодо забезпечення моряків засобами індивідуального захисту, у тому числі надання морякам забезпечення неналежної якості, розміру та інше.

Учасники дискусії наголосили, що всі стейкхолдери мають вжити негайних та дієвих заходів для підвищення ефективності механізмів захисту трудових та соціальних прав моряків, передбачених Конвенції 2006 року про працю в морському судноплавстві.

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!