Стів Троусдейл: У нашій галузі жорстокість неприпустима

ITF інспектор зазнав фізичного нападу з боку капітана. Інцидент стався на борту судна під прапором Люксембурга, де проводилася перевірка щодо недотримання правил безпеки та очевидних порушень в оплаті та умовах праці членів екіпажу.

Стів Троусдейл, координатор інспекторів ITF повідомив, що Федерація не розголошуватиме імена учасників інциденту або інші докладніші відомості з метою конфіденційності.

«134 інспектори, координатори та представники профспілок ITF «роблять відмінну роботу» щодня, захищаючи права моряків та щорічно допомагаючи тисячам. Проте судновласники та їхні представники на борту не завжди зустрічають наших інспекторів з розкритими обіймами, особливо якщо на судні справді мають місце проблеми або порушення», – зазначив Стів Троусдейл.

На жаль, це не перший випадок агресивної поведінки стосовно співробітників ITF. Так інший інспектор також зазнав нападу на початку цього року, тому в ITF почали проводити аналіз інциденту та надавати належну підтримку інспекторам, навчаючи їх роботі з агресивними людьми та діям у подібних ситуаціях на суднах.

За майже 16 років своєї роботи Наталія Єфрименко, як інспектор ITF в Україні, неодноразово стикалася з агресивною поведінкою капітанів або присутніх на судні в момент інспекції представників судновласника, були і загрози, а також спроби не дати зустрітися з екіпажем та провести ITF інспекцію судна, але вони свідчили лише про те, що у судні є порушення чи трудові суперечки, які намагаються не винести назовні. «Як правило, агресія походить від тих, кому є що приховувати чи є чого боятися», – справедливо вважає Наталія Валеріївна.

Випадки були різні, але спроб рукоприкладства, а тим більше фізичного насильства не було. Якою би не була гарячою ситуація, завжди вдавалося вирішувалися питання та проблеми шляхом переговорів.

«Відверто кажучи, будь-хто, хто працює в морській індустрії, не повинен зазнавати будь-якого насильства. У нашій галузі жорстокість неприпустима», – наголосив координатор інспекторів ITF Стів Троусдейл.

Більше новин з тегом #ITF

Життя моряків важливі

Комітет зон бойових операцій (WOAC) Міжнародного переговорного форуму (IBF) одностайно ухвалив рішення про визначення Червоного моря та затоки Аден як «воєнних зон».

Підтримка транспортників - спілчан ПРМТУ

За ініціативою ПРМТУ та за сприянням ITF-ETF SOLIDARITY FUND допомогу у вигляді 1 500 продуктових наборів отримають українські транспортники, члени ПРМТУ.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Безпека моряків у Червоному морі має бути на першому місці

Міжнародна федерація транспортників (ITF) заявляє, що того, що було зроблено для гарантування безпеки моряків у Червоному морі та Аденській затоці, недостатньо; і втрата життів після атаки хуситів на судно TRUE CONFIEDENCE є трагедією саме через це.

Дякуємо за звернення!