Семінар: 10 правил ефективного керівництва на борту судна

Як відомо, лідерство і керівництво - це різні речі. Керівництву важливо, щоб люди робили речі правильно, а лідеру - щоб люди робили правильні речі. Але якщо керівником можна стати, отримуючи певні знання, то лідером потрібно народитися.

Чи просто бути ефективним керівником, справжнім авторитетом і лідером для екіпажу? Для людини, яка готується зайняти керівну посаду, завжди з'являється необхідність оцінки своїх можливостей і здібностей, виникає безліч питань. Як створити ефективно працюючу команду, як правильно налаштувати робочу і психологічно комфортну атмосферу? Ці та інші питання взаємин в екіпажі, стилям керівництва на борту судна був присвячений тренінг, який пройшов сьогодні в Морському юніон центрі для моряків - членів ПРМТУ. Своїм досвідом і знаннями з учасниками заходу поділилася психолог та бізнес-тренер Олена Сенько.

«На тренінгу ми обговорили правила ефективного керівництва на судні. З огляду на те, що робота на судні - це екстремальні умови, закритий простір, специфіка керівництва екіпажем має свої нюанси, - говорить Олена Сенько. - Не кожен керівник ефективний у своїй роботі, а вже тим більше далеко не лідер, авторитет для команди. Тому ми поговорили про прості правила, виконання яких дозволить керівникові бути більш ефективним. Наприклад, він повинен вміти взаємодіяти зі своєю командою, повинен бути відкритим, не порушуючи при цьому субординацію. Це не хлопець-друзяка, а людина, до якої можна прийти з питанням, висловити свої побажання. Спілкування - це базова потреба людини, і, якщо він має можливість висловлюватися з об'єктивних робочих питань, отримувати зворотний зв'язок від керівництва, то підсумком стане більш ефективна робота всього екіпажу».

Більше новин з тегом #Моряки

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!