Різке підвищення надійності графіка контейнерних перевезень

Оговтавшись від сплеску морських перевезень, який спостерігався в 2021 і на початку 2022 року, галузь контейнерних перевезень плавно відновлює графіки до рівня, який востаннє спостерігався на початку пандемії.

«Пунктуальність перевізників зросла на 26 % порівняно з минулим роком», - підкреслює Алан Мерфі, генеральний директор Sea-Intelligence. Дані аналітичної компанії показують, що рік тому галузь «досягла дна» і лише одне з трьох суден виконувало свої рейси за розкладом. У лютому 2022 року рівень надійності складав лише 34,2%, що продовжувало тенденцію, яка почалася в січні 2021 року, коли рівень надійності графіків вперше впав в діапазон від 30 до 40%.

«Глобальна надійність розкладів різко зросла на 7,7% у лютому 2023 року, досягнувши 60,2%», - говорить Мерфі.

Покращення в порівнянні з минулим роком відбулося у всіх основних перевізників. Мерфі зазначає, що в лютому 2023 року затримка прибуття суден скоротилася на -0,07 дня в порівнянні з попереднім місяцем до 5,29 дня в середньому. Sea Intelligence зазначає, що вона також знизилася на -2,30 дня в річному обчисленні.

«У відносному вираженні даний показник зараз ближчий до рівня 2019 року, ніж до максимумів 2021-2022 років», - сказав Мерфі.

Більше новин з тегом #В світі

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!