Реагуємо на виклики воєнного часу

До ПРМТУ щодня за допомогою звертаються десятки моряків та їх родини. У кожного своя проблема: хтось потребує матеріальної підтримки, комусь необхідна консультація з інспектором ITF, а іншим із юристами.

Втім, нещодавно до ПРМТУ звернулася дружина моряка із дуже нетиповою для нас проблемою. Жінка попросила допомоги у репатріації тіла чоловіка із Грузії до окупованого Маріуполя.

Після рейсу моряк списався в Грузію, не жалівся на стан здоров'я і на зйомній квартирі чекав, коли до нього доєднається його родина. Одного ранку моряк перестав підтримувати зв'язок із рідними.Згодом їм повідомили невтішну новину: моряк помер. Лікарі констатували, що смерть настала з природних причин, його професійна діяльність ніяк не пов'язана зі ситуацією, яка склалася.

Родичі відразу розпочали процес репатріації та зіткнулися з купою проблем та перешкод. Батьки моряка бажали, щоб сина повернули до рідного міста - Маріуполя, і там поховали.

Профспілка робітників морського транспорту України тримала зв'язок із сім'єю моряка та консультувала.

Через деякий час за допомоги ПРМТУ тіло повернули до тимчасово окупованого Маріуполя, як це і просила родина.Всі репатріаційні витрати, які через війну підвищилися вдвічі, родина несла самостійно, адже смерть моряка настала поза контрактом. Тому ПРМТУ разом з ITF Seafarers' Trust компенсували витрати на репатріацію тіла померлого моряка.

Інколи до нас звертаються родини моряків, котрі вже «відбили пороги» у всіх службах та інстанціях, жодна з яких не була спроможна допомогти. У таких випадках остання надія у людей - це Профспілка. ПРМТУ немає іншого вибору, як допомогти будь-якою ціною, навіть у таких складних ситуаціях, які вимагають максимальної оперативності. Втім, уже майже рік триває повномасштабна війна і за цей час ми навчилися реагувати на ті виклики, які готує для нас сучасність.

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!