Профспілка допомогла морякам отримати заробітну плату

Профспілка робітників морського транспорту України продовжує працювати зі зверненнями моряків, в тому числі, допомагаючи їм домагатися від судновласників заслуженої заробітної плати.

Профспілка робітників морського транспорту України продовжує працювати зі зверненнями моряків, в тому числі, допомагаючи їм домагатися від судновласників заслуженої заробітної плати.

Так, газовий інженер підписав контракт на судно, на якому передбачалося перевезення пропану-бутану, що обумовлювалось при підписанні контракту і на інтерв'ю з суперінтендантом. Однак, вже приїхавши на судно, моряк дізнається, що потрібно перевозити дуже токсичний газ - бутадієн. «Якби я знав, що мова йде про вантаж, що представляє небезпеку для мого здоров'я, я б ніколи не підписав цей контракт», - зазначив моряк.

Для того, щоб завдати шкоди здоров'ю, достатньо всього пари вдихів цього токсичного газу. При його попаданні в легені потрібна термінова госпіталізація, бо уражаються вони миттєво. З урахуванням віку судна, відсутністю спеціальних масок і сумнівною можливістю госпіталізації в разі витоку газу, перебувати на борту такого судна дуже ризиковано.

Моряк прийняв рішення написати заяву на списання. Протягом неповного місяця він продовжував виконувати свої обов'язки, підготував судно для навантаження бутадієном, після чого був списаний і відправлений додому.

Зарплату на борту моряк не отримував, не отримав і розрахунок по заробітній платі. Проте, розрахункові листи, що підтверджують нарахування зарплати, йому були надані.

Повернувшись 20 лютого додому, він марно чекав розрахунку. Але час минав, і потрібно було робити якісь дії, бо компанія не поспішала повернути моряку зароблені ним гроші.

16 березня він звернувся до Профспілки робітників морського транспорту України. Незважаючи на те, що моряк не був членом ПРМТУ, Профспілка надала йому допомогу - звернулася до компанії. Завдяки Профспілці вже 20 березня гроші були відправлені моряку.

Переконавшись на власному досвіді, як Профспілка захищає моряків, він негайно приєднався до ПРМТУ.

«За свою двадцятирічну кар'єру мені вперше довелося зіштовхнутися з такою непорядністю з боку компанії, і я дійсно був розгублений. Проте, мої близькі порадили мені звернутися до Профспілки як мінімум за консультацією, що я і зробив, перебуваючи на борту судна. Всі подальші дії я робив за рекомендацією співробітників ПРМТУ. Незважаючи на те, що компанія обіцяла виплатити заборгованість, цього не відбувалося, і тоді я знову вдався до допомоги Профспілки. На щастя, все закінчилося благополучно», - зазначив моряк.

ПРМТУ звертає увагу моряків, що якщо, прибувши на судно, ви стикаєтеся з тим, що обумовлені в контракті умови не відповідають дійсності, ви маєте повне право покинути судно і не піддавати своє життя і життя інших членів екіпажу небезпеці.

В будь-якому випадку, ви можете звернутися до ПРМТУ і отримати безкоштовну консультацію.

Більше новин з тегом #ITF

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Команду ITF Інспекторату розширено: напоготові до роботи

Ще одинадцять інспекторів ITF пройшли вступну програму, яка відбулася в ITF House в Лондоні, Великобританія. Зараз вони вже цілком готові до виконання своїх нових обов'язків і боротьби за права моряків у всьому світі, сприяючи зміцненню солідарності з міжнародними профспілками та зацікавленими сторонами морської галузі.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Дякуємо за звернення!