Продовження дії документів українських моряків

Відповідаємо на ваші питання

1. Не можу знайти лист ІМО на офіційному сайті ІМО. Чи погодило ІМО продовження терміну дії класифікаційних документів моряків?

Головне з чого необхідно почати це те, що продовження терміну дії кваліфікаційних документів моряків, виданих від імені Уряду України, погодження від Міжнародної морської організації НЕ ПОТРЕБУЄ.

В цьому випадку Секретаріат ІМО виконує лише комунікаційну функцію між державою, яка видала моряку документи (Україною) та державою прапору судна. Міністерством інфраструктури України прийнято рішення про продовження терміну дії документів моряків України про що було поінформовано Секретаріат ІМО. Секретаріат ІМО через систему документообігу IMODOCS розповсюдив цю інформацію до відома всіх держав – членів ІМО та інших зацікавлених сторін.


2. Адміністрація держави прапору судна не бере до уваги лист Міністерства інфраструктури та відмовляється видати мені «підпрапорний Ендорсмент». Чи є правовірною така вимога?

Так, Адміністрація держави прапору судна може відмовити у видачі Ендорсменту для роботи на судні під прапором цієї держави.


3. Завершилися терміни дії сертифікатів про проходження обов’язкової періодичної підготовки. Чи продовжені терміни дії цих сертифікатів або необхідно проходити підготовку?

Листом Міністерства інфраструктури України продовжено терміни дії Підтверджень до Сертифікатів компетентності (дипломів, СоС) та Свідоцтв фахівця (СоР), виданих від імені Уряду України.

Це продовження автоматично НЕ ОЗНАЧАЄ продовження терміну дії свідоцтв про обов’язкову періодичну підготовку відповідно до вимог Конвенції ПДНВ та (або) національного законодавства держави прапору судна.


4. Чи продовжено термін дії медичних довідок?

Пунктом 6 Правила І/9 Конвенції ПДНВ, з поправками, встановлено, що якщо строк дії медичного свідоцтва минає під час рейсу, тоді медичне свідоцтво зберігає дійсність до наступного порту заходу судна, у якому є визнаний Стороною практикуючий медичний фахівець, за умови, що цей строк не перевищує трьох місяців.

Пунктом 7 цього ж правила визначено, що в необхідних випадках Адміністрація держави прапору судна може дозволити моряку працювати без дійсного медичного свідоцтва до наступного порту заходу, де є визнаний Стороною практикуючий медичний фахівець, за умови, що:

1. строк такого дозволу не перевищує три місяці; та

2. відповідний моряк має медичне свідоцтво, термін дії якого закінчився за недавній період.

Аналогічні вимоги встановлені Стандартом А1.2 Конвенції 2006 року про працю в морському судноплавстві.

Таким чином положення пункту 1.3 листа Міністерства інфраструктури України поширюються виключно на судна під Державним прапором України та надають морякам – членам екіпажів українських суден виконувати свої обов’язки на судні до наступного порту заходу, аде не більше ніж на три місяці.


5. Чи продовжено термін дії Посвідчень особи моряка?

Пунктами 1.4 та 1.5 листа Міністерства інфраструктури України продовжено термін дії посвідчень особи моряка до 31 грудня 2023 року ПІД ЧАС ПЕРЕБУВАННЯ МОРЯКАМ НА БОРТУ СУДНА.

Морякам, які перебувають на березі Міністерством інфраструктури України РЕКОМЕНДОВАНО оновити свої посвідчення особи моряка.

Більше новин з тегом #Моряки

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Дякуємо за звернення!