Підтримка прав транспортників зростає

Нове глобальне опитування ITF підтверджує, що переважна більшість населення підтримує права транспортників і вимоги профспілок.

Опубліковане напередодні відкриття 46-го Конгресу ITF в Марракеші 13 жовтня. Воно охоплює широку громадськість 15 країн і майже чверть населення світу.

Дослідження, проведене компанією YouGov у березні цього року, включало 16 632 респонденти і виявило значне визнання критично важливої ролі, яку відіграють транспортники, а також масштабну підтримку їхніх прав.

Генеральний секретар ITF Стівен Коттон підкреслив: «Працівники віддають всі свої сили, щоб компанії могли отримувати прибутки, в той час як нападки на права транспортників стають звичним явищем. Уряди не йдуть назустріч своїм виборцям, коли порушують права трудящих і знищують закони. Наше опитування показує, що громадська підтримка законів, які захищають транспортників, є переважною і продовжує зростати».

Напади на права трудящих стають дедалі поширенішими. Демократія опиняється під загрозою, коли люди стурбовані обмеженнями свободи слова, права на протест і права на страйк.

Згідно з опитуваннями, майже дві третини респондентів (61%) висловлюють занепокоєння щодо нинішніх або майбутніх обмежень свободи слова. Більше половини опитаних - обмеженнями права на страйк (54%) та правом на протест (56%).

Опитування також вперше детально висвітлило вплив штучного інтелекту (ШІ) на суспільство. Результати показали, що більшість людей мають побоювання щодо впливу ШІ на робочі місця, а також щодо здатності їхніх урядів управляти цим процесом в інтересах працівників.

Зокрема, 67% опитуваних стурбовані тим, що ШІ збирає їхні персональні дані. 62% висловили занепокоєння щодо можливості заміни людського прийняття рішень системами штучного інтелекту, а 57% виявили стурбованість щодо нагляду за їхньою роботою з боку ШІ.

«Оскільки ITF визначає наш курс на наступні п'ять років, нам потрібно буде наполегливо боротися за захист працівників, створюючи більш безпечне, справедливе і стійке майбутнє для всіх. Ми знаємо, що у нас є громадська підтримка для цього: 69% людей вважають важливим, щоб транспортні профспілки активно діяли в суспільстві», — сказав Коттон.

Більше новин з тегом #В світі

Золота нагорода ITF за захист інтересів транспортників

На 46-му Конгресі ITF Михайло Кірєєв, перший заступник Голови ПРМТУ, був удостоєний Золотої нагороди, що символізує визнання його непохитної відданості справі працівників транспорту в усьому світі.

Захід на знак солідарності з Україною

У рамках 46-го Конгресу ITF у Марракеші, де зустрілися понад дві тисячі працівників транспорту з усього світу, відбувся важливий захід на знак солідарності з Україною.

У Марокко стартував 46-й Конгрес Міжнародної федерації транспортників (ITF)

Захід, що проходить кожні п'ять років на різних континентах, цього разу зібрав делегатів в Африці, щоб акцентувати увагу на правах працівників транспорту у цьому регіоні.

Україна впевнено крокує до впровадження прозорого податкового середовища

Імплементація міжнародних стандартів — міжнародне зобов’язання, яке Україна виконує для активізації євроінтеграційних процесів. Загальний стандарт звітності та належної перевірки інформації про фінансові рахунки (CRS) є одним з цих стандартів.

Дякуємо за звернення!