Ормузьку протоку оголошено зоною підвищеної небезпеки

Після ряду інцидентів в затоці Омана і, зокрема, в Ормузькій протоці, за останні 12 тижнів, Міжнародний переговорний форум (IBF) оголосив Ормузьку протоку Тимчасовою зоною підвищеного ризику. Це означає, що моряки, які зазнали нападу в даній зоні, мають право на бонус і подвійну компенсацію в разі смерті або втрати працездатності.

Дане рішення було прийнято Комітетом форуму IBF за визначенням зон військових дій, який уважно стежив за станом справ в регіоні і проводив оцінку ризиків для судноплавства.

Виступаючи після закінчення переговорів, голова Об'єднаної переговорної групи (JNG) капітан Коичи Акаміне сказав: «Ці переговори ніколи не будуть легкими. Після нападів в затоці Омана у травні і червні може здатися, що необхідно діяти швидко і негайно оголосити зону підвищеного ризику. Однак в таких випадках важливо зробити крок назад, оцінити реальну загрозу судноплавству і прийняти найбільш підходящі заходи. JNG впевнена, що ввела визначення, яке належним чином відповідає потребам моряків, які проходять протоку».

Голова IMEC, капітан Белал Ахмед, додав: «Ормузька протока є ключовим судноплавним маршрутом, причому не тільки для нафтових танкерів, які перебувають в центрі уваги ЗМІ, а й, наприклад, для контейнеровозів, які прямують транзитом у Джебель-Алі і далі. Як для асоціації роботодавців, для нас було важливо заспокоїти моряків, які можуть піддаватися додатковому ризику в цьому районі. Ми настійно закликаємо відповідальні сторони прискорити звільнення захоплених моряків».

Голова Секції моряків ITF Девід Хейндел: «Зараз важкі часи для галузі і особливо для моряків, які просто намагаються забезпечити свої сім'ї. Хоча це делікатне політичне питання і сьогодні воно зачіпає тільки танкери і судна під британським прапором, ми прагнули, щоб IBF продемонстрував лідерство та швидко вжив відповідних заходів, що реагують на стурбованість моряків, які проходять через даний регіон. Я радий, що наші партнери позитивно відреагували на наше прохання відобразити потенційні ризики, які загрожують усім суднам і всім морякам, які проходять через Ормузьку протоку в даний час. Ми продовжуємо закликати до спокою в даному районі і звільненню екіпажів».

Нова розширена зона підвищеного ризику визначається наступними координатами, але виключає три морські милі від основних берегових ліній ОАЕ, Оману і Ірану.

На заході: лінія, що з'єднує Рас-Дастакан (26 ° 33'N - 55 ° 17'E) в Ірані і маяк Джазталь Хамра (25 ° 44'N - 55 ° 48'E) в Об'єднаних Арабських Еміратах (спільний кордон з Перською затокою). На сході: лінія, що з'єднує Рас-Ліму (25 ° 57'N - 56 ° 28'E) в Омані і Рас-ель-Кух (25 ° 48'N - 57 ° 18'E) в Ірані (спільний кордон з Аравійським морем).

Детальніше ознайомитися з переліками зон підвищеного ризику ITF і IBF можна тут: https://mtwtu.org.ua/knowledge-base/index

Більше новин з тегом #ITF

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Команду ITF Інспекторату розширено: напоготові до роботи

Ще одинадцять інспекторів ITF пройшли вступну програму, яка відбулася в ITF House в Лондоні, Великобританія. Зараз вони вже цілком готові до виконання своїх нових обов'язків і боротьби за права моряків у всьому світі, сприяючи зміцненню солідарності з міжнародними профспілками та зацікавленими сторонами морської галузі.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Дякуємо за звернення!