Олег Григорюк продовжить роботу на посаді морського амбасадора IMO

Міжнародна морська організація (IMO) оголосила про продовження повноважень морського посла доброї волі ІМО Голови Профспілки робітників морського транспорту України Олега Григорюка.

Нагадаємо, що на цю посаду Олега Григорюка було призначено 22 січня 2020 року.

Морський амбасадор доброї волі IMO відповідає за сприяння прискоренню зростання морської індустрії на основі інновацій, сталості та співпраці як найважливішого компоненту світової економіки.

Мета посла — сприяти формуванню нового покоління морських експертів та лідерів, наголошувати на перевагах вибору морських професій, які підвищать статус морського сектору країни.

З лютого 2020 року до грудня 2021 року було організовано 18 зустрічей із молоддю – курсантами Національного університету «Одеська морська академія». Понад 720 курсантів початкових курсів відвідали інтерактивні лекції під егідою морського посла. Такі зустрічі включають, перш за все, знайомство з Міжнародною морською організацією, завданнями та цілями морського посла, знайомство з Профспілкою та Міжнародною федерацією транспортників, розбір Конвенції Міжнародної організації праці «Про працю у морському судноплавстві» 2006 року, що визначає мінімальні норми праці та побуту моряків, практичні рекомендації перед підписанням контракту, надання корисних посилань та ресурсів, які допоможуть курсантам розширити свій кругозір, та багато іншого.

Крім того, курсанти мали унікальну можливість познайомитися з єдиним в Україні інспектором Міжнародної федерації транспортників — Наталією Єфріменко.

Також, у рамках програми Олега Григорюка як морського посла Міжнародної морської організації, усі курсанти та студенти морських навчальних закладів могли відвідувати навчальні заходи та тренінги, організовані Профспілкою робітників морського транспорту України.

«Я вдячний за те, що мою роботу на посту морського посла IMO високо оцінили як на національному, так і міжнародному рівнях. Щасливий, що мої повноваження були продовжені, і я продовжуватиму активну роботу з популяризації морської професії серед молоді», – зазначив Олег Григорюк.

Більше новин з тегом #Учні

Дії в надзвичайних ситуаціях

Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Ключовий пріоритет Профспілки: зосередження на майбутніх моряках

Світова морська індустрія, згідно з даними міжнародних аналітичних ресурсів, стикається зі скрутнощами через нестачу кваліфікованих кадрів.

Дякуємо за звернення!