Оновлені правила зміни екіпажів

За інформацією Балтійської і міжнародної морської ради (BIMCO)

Сінгапур

Як повідомляє Балтійська і міжнародна морська рада (BIMCO), в Сінгапурі вийшов новий циркуляр для морських портів № 21/2021 від 28 травня, в якому містяться останні вимоги до суден, що прибувають. У ньому міститься інформація про те, як повинні проводитися з використанням безконтактної технології операції в порту, і про обов'язкові заходи безпеки для моряків.

У документі також сказано про семиденну програму регулярного тестування (Rostered Routine Testing) для працівників порту, які піднімаються на судно. В ході її береговий персонал повинен складати тести методом ПЛР, результати яких вважаються дійсними тиждень. Причому робити це потрібно незалежно від того, чи були працівники вакциновані. Крім того, перед тим як піднятися на судно, їм необхідно буде здати експрес-тест на виявлення антигену на третій або четвертий день програми.

Також були введені додаткові тимчасові заходи. Так, моряки, які хочуть піднятися на борт і провели 21 день в карантині в безпечній для екіпажу установі, зможуть залишатися в спеціально відведених місцях очікування в Сінгапурі не більше 48 годин. Зі списком перевірених установ можна ознайомитися за посиланням:https://www.ssa.org.sg/mediaimg/publications/sg-star-fund-crewsafe-facilities.html. Агент і судновласник зобов'язані організувати прямий трансфер з аеропорту до судна для тих, хто піднімається на борт. Члени екіпажу, які списуються, повинні залишатися в спеціальних ізольованих місцях очікування в Сінгапурі 48 годин. Взаємодія з місцевими жителями морякам заборонена.

Бразилія

Бразилія, серед іншого, обмежує порти до проведення тільки вантажних операцій.

Китай

Marine і Oasis P&I випустили інформаційні циркуляри з інформацією про заходи в портах у зв'язку зі спалахом захворюваності в Індії. Всім судновласникам рекомендується з ними ознайомитися, а також зв'язатися з місцевим агентом перед прибуттям в Китай, щоб уточнити дані про зміни у вимогах. Ситуація в різних портах відрізняється: десь судна, які недавно побували в Індії, взагалі відмовляються приймати, в окремих містах потрібне проведення тестування на нуклеїнові кислоти.

Франція

Країна поінформувала Міжнародну морську організацію про те, що професію моряка визнали пріоритетним для включення в програму вакцинації.

Норвегія

Тут членів екіпажів, які повинні піднятися на судно в порту країни, станом на 21 травня звільнили від необхідності проходити карантин в готелі.

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!