Новий склад Виконкому ITF

15 жовтня 2018 року в рамках роботи 44-го Конгресу ITF в Сінгапурі відбулося засідання Європейської регіональної виборчої групи, яка виборним шляхом визначає, крім іншого, склад Виконавчого комітету ITF.

Виконавчий комітет ITF - це керівний орган Федерації, керуючий нею в період між конгресами. Він виконує рішення і розпорядження Конгресу, а також вводить в дію положення, що містяться в Конституції ITF. Він має повноваження здійснювати керівництво діяльністю Федерації, вживати заходів і приймати рішення, які є необхідними і доречними для захисту і підвищення рівня інтересів ITF і її членських організацій.

Виконком складається з сорока одного члена, Генерального секретаря, голів галузевих секцій і комітетів, а також голів Жіночого комітету і Комітету молодих транспортників. Крім іншого, склад Виконавчого комітету повинен адекватно відображати географію членства ITF і її галузеву структуру, а вибори членів Виконавчого комітету проводяться з числа кандидатів, висунутих регіональними виборчими групами.

Так, відповідно до Конституції ITF, в Європейську регіональну групу входять 9 виборчих підгруп. Разом з Україною в нашу виборчу підгрупу також входять Азербайджан, Білорусь, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Росія і Узбекистан. Кожна виборча підгрупа має право на певну кількість місць у Виконавчому комітеті ITF - місця розподіляються Конгресом ITF за рекомендацією Виконкому.

Останнє засідання виборчої підгрупи нашого субрегіону (її називають Виборчою групою країн колишнього Радянського Союзу) відбулося в червні 2018 року в м. Баку, Азербайджан. Наш субрегіон має право на два місця в складі Виконавчого комітету. Метою засідання в Баку було саме визначення кандидатур на висування до складу Виконкому.

На Конгресі ITF в Сінгапурі були дотримані домовленості, досягнуті в Баку, про висунення в Виконком ITF двох кандидатур: Миколи Никифорова, Голови Російської профспілки залізничників і транспортних будівельників, і Михайла Кірєєва, Голови Профспілки робітників морського транспорту України.

Ми вітаємо нового члена Виконавчого комітету - Голову ПРМТУ Михайла Кірєєва - з отриманою підтримкою Конгресу і наданою довірою!

Більше новин з тегом #ITF

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!