На зустрічі з психологом обговорили тему стресу

5 серпня в Морському юніон центрі пройшла зустріч сімей моряків c Мариною Волковою, психологом, яка вже не вперше виступає в якості спікера на семінарах від Профспілки.

Цього разу тема була присвячена проблемам, пов'язаним зі стресом. Таке явище як стрес супроводжує нас протягом всього нашого життя. Але не варто сприймати це як щось негативне.

Як стало відомо учасникам семінару, помірний стрес сприятливий. Він може посилити імунну та серцево-судинну системи, поліпшити навички адаптації. І в цілому, стрес стимулює розвиток різних здібностей людини.

Звичайно, при тривалому хронічному стресі говорити про його позитивний вплив неможливо. Так, на семінарі учасники навчилися розрізняти стресові ситуації, розуміти, які процеси запускаються в організмі при стресі, і як це в цілому впливає на наше здоров'я. І в центрі уваги питання про те, як навчитися боротися зі стресом, і робити це ефективно, враховуючи свої особливості.

«Питання психологічного здоров'я все частіше висвітлюються в нашому суспільстві, і це, безумовно, йде на користь як морякам, так і їх близьким. Адже саме самі моряки і їх сім'ї схильні до чималого стресу, пов'язаного, здебільшого, з довгою відсутністю моряка вдома та небезпечними умовами праці», - зазначила Марина Волкова.

Більше новин з тегом #Моряки

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Дякуємо за звернення!