MTWTUYouth Forum: Об'єднання молоді для майбутнього профспілкового руху

Спільний проєкт ПРМТУ та Данської профспілки 3F відкриває дедалі більше здібностей перед активними членами ПРМТУ.

Так, відбувся Молодіжний форум, який об'єднав молодь ПРМТУ та інших галузевих профспілок України, зокрема, атомників та залізничників з Професійної спілки працівників атомної енергетики та промисловості України та Професійної спілки залізничників і транспортних будівельників України. Організаторами заходу виступила Молодіжна Рада ПРМТУ, яка отримала підтримку та сприяння від Профспілки.

«Я радий, що молодих людей у лавах нашої Профспілки стає дедалі більше. Ми повинні пам'ятати, що молодь – це не лише майбутнє, але й сьогодення нашого руху. Ви приносите свіжі ідеї, нові погляди та натхнення, які надихають нас удосконалювати нашу організацію та її діяльність, – зазначив Олег Григорюк, Голова ПРМТУ. – Форум – це не лише можливість обговорити теми щодо нашої діяльності, але й час зміцнити зв'язки між різними поколіннями Профспілки. Також я хочу висловити глибоку вдячність нашим міжнародним партнерам, які підтримують нашу молодіжну ініціативу. Ваша підтримка є важливим фактором у нашому розвитку, і вдячність за це не має меж».

«Молодь – то є майбутнє профспілкового руху, а ви – є майбутнє вашої країни. Зараз ситуація дуже складна, і є дуже багато викликів, – продовжила Радник міжнародного департаменту Данської профспілки 3F Христина Хенсон. – Хочу, щоб ви знали, що наш профспілковий рух у Європі дуже сильно й стабільно підтримує вас й Україну. Сьогодні в профспілковому русі по всьому світу відчувається падіння членства й до цього руху все більше стала залучатися молодь. В Україні також треба мати дуже сильну молодь, яка буде мати змогу побудувати майбутнє після перемоги. Профспілки впевнені, що активна діяльність допоможе молоді позитивно вплинути на майбутнє України».

Молодіжний форум став майданчиком для обміну думками на такі теми, як необхідність профспілок, важливість залучення молоді до діяльності профспілок, зміни, які принесла війна.

Учасники заходу обговорювали роль профспілок у сучасному суспільстві, їхню важливість у захисті прав та інтересів працівників, а також вплив на формування соціальної політики. Дискусії охоплювали методи та стратегії залучення молоді до участі у профспілковому русі, стимулювання активності та зацікавленості молоді у профспілкових справах.

Враховуючи наявну потребу розширення залучення молоді до профспілкового руху, необхідності збільшення кількості активних усвідомлених молодих профспілківців, Молодіжні ради Профспілки робітників морського транспорту України та Професійної спілки залізничників і транспортних будівельників України уклали Меморандум про співпрацю.

У рамках програми Форуму його учасники змогли також покращити навички публічних виступів, яки відкривають багато можливостей для особистого та професійного зростання, підвищують експертність та авторитет у галузі, допомагають отримати нові знайомства, а також надихнути спілчан, мотивувати їх до профспілкової діяльності.

Своїм досвідом та знаннями про майстерність публічних виступів у профспілковій діяльності з молоддю поділилася Анна Філь, директор Навчально-консультаційного центру SIONAS, головна тренерка Академії профспілкового лідерства, керівник МГО «Глобальні трансформації», експерт з питань соціально-трудових відносин та комунікації.

Форум відкрив широкі можливості для обміну досвідом та висловлення поглядів. Нові ідеї, свіжі думки та креативні підходи, які принесе молодь, є ключовими для вдосконалення профспілкового руху та відповіді на сучасні виклики. Профспілковий рух постійно змінюється, і саме молодь разом з досвідченими лідерами готує йому новий напрямок. Тому спільна відповідальність профспілок – забезпечити молодим поколінням не лише підтримку, але й навички та знання, необхідні для гідного продовження і розвитку профспілкового руху.

Більше новин з тегом #Учні

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дії в надзвичайних ситуаціях

Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Дякуємо за звернення!