Можливість побудувати гідну майбутню кар'єру в морі з ПРМТУ

Першокурсники Херсонської державної морської академії, які навчаються в Литовській морській академії за підтримки ПРМТУ та ITF Seafarers' Trust отримали свої перші погони кадетів. Перед ними розгортаються можливості для професійного зростання, де кожен крок – це нове відкриття і виклики.

З ними зустрілися Голова ITF Seafarers' Trust Кеті Хіггінботтом, Голова ПРМТУ Олег Григорюк, в.о. ректора ХДМА Василь Чернявський. Були обговорення досягнення курсантів, їх проблеми та потреби, плани на шляху до отримання високоякісної професійної підготовки.

«Ми впевнені, що інвестування в навчання та підготовку молоді – це не лише вклад в їхнє майбутнє, але і в майбутнє нашої країни. Ми прагнемо, щоб наші курсанти здобули не лише теоретичні знання, але й практичний досвід, який дозволить їм стати справжніми фахівцями у своїй галузі. Для нас важливо не лише надати студентам можливість здобути якісну освіту, а й підтримувати їх на всіх етапах навчання. Наша мета – забезпечити їм всі необхідні ресурси та умови для розвитку їхніх професійних навичок та кар'єрного зростання. Ми впевнені, що наші курсанти – майбутні лідери у своїй сфері, які зможуть гідно представляти Україну на міжнародному ринку праці», – зазначив Голова ПРМТУ Олег Григорюк.

Курсанти поділилися враженнями від навчання протягом першого семестру у двох морських закладах, розповіли про досвід, який набули протягом цього періоду.

Своїми історіями із ПРМТУ поділилися й матері першокурсників. Більшість сімей пережили окупацію у Маріуполі. Можливість навчатися в українському виші та паралельно за кордоном – це унікальний шанс для хлопців та можливість побудувати гідну майбутню кар'єру в морі.

«Я мати курсанта 1 курсу Херсонської державної морської академії Данила Годлевського. Наша родина є уродженцями міста-героя Маріуполя, – розповідає Кароліна Годлевська. – Так сталося, що майже місяць ми провели в окупації, перебуваючи під постійними обстрілами ворога та залишились без домівки. Але, незважаючи на те, що виїзд з окупованого міста вважався неможливим, нам вдалося буквально тікати від рук російських окупантів. Після всіх цих подій мій син прийняв тверде рішення вступати тільки в український університет та здобувати лише українську освіту. Вибір впав на Херсонську державну морську академію. Почавши своє навчання, Данилові випала можливість навчатися в Литовській морській академії. Завдяки ПРМТУ та ITF Seafarers' Trust мій син зараз навчається за кордоном та здобуває професійні теоретичні та практичні навички у сфері морської навігації. Хочу подякувати ПРМТУ за те, що не є байдужими до молодих курсантів».

«Мій син, Данило Майоров, мешкаючи на березі Азовського моря, ще з середньої школи мріяв навчатися в морській академії. Коли у квітні 2022 року ми опинилися далеко від дому через бойові дії в Маріуполі, то вирішили продовжувати онлайн навчання в рідній школі №29 та по закінченню вступати в Херсонську державну морську академію. Данилу це вдалося. А на початку вересня було запропоновано курсантам першого курсу стати учасниками програми подвійних дипломів Херсонської державної морської академії та Литовської морської академії. Данило вирішив спробувати. Тиждень хвилювань після співбесіди - і нарешті щаслива новина: «Пройшов!» Я не можу описати свої почуття радості, гордості за сина, бо розуміла, що це найкращий перспективний шанс в наш нелегкий час вивчати професію своєї мрії, отримувати досвід закордонного навчання, очно навчатися та спілкуватися з однолітками. Ми вдячні ПРМТУ за те, що вона надає нашим дітям таку унікальну можливість», – подякувала мати курсанта Данила Майорова.

«Я мати курсанта першого курсу Богдана Шеіна. Наша родина з початку 24 лютого 2022 року перебувала в окупації. Після 7 місяців окупації рф мій син рішуче хотів здобувати українське навчання, хоча й онлайн. Але завдяки ПРМТУ та ITF Seafarers' Trust йому випала можливість здобувати міжнародну освіту. За цей короткий час навчання мій син вже здобув велику базу знань – як практичних, так і теоретичних. Хотіла б вам подякувати за вашу роботу, за те що завдяки вам мій син має перспективу на майбутнє», – каже мати першокурсника Богдана Шеіна.

Заходи в Литовській морській академії продовжили вручення дипломів 67 випускників ЛМА. Серед них – українські курсанти, які одночасно навчалися у ХДМА та ЛМА та отримали два навчальні дипломи: український та литовський.

Водночас на запрошення ПРМТУ Литовську морську академію відвідав представник компанії Wilson Ship Management. Провели зустріч із ректоратом обох академій, Головою ПРМТУ Олегом Григорюком, де обговорили можливості співпраці з метою розширення можливостей для українських курсантів.

Через деякий час курсанти першого курсу взяли участь у міжнародному спортивному фестивалі "The Spirit of the Seas". Цей захід надав їм унікальну можливість випробувати свої сили у різних видах діяльності й збагатитися досвідом та навичками командної роботи.

Нагадаємо, ПРМТУ разом з ITF Seafarers' Trust реалізують уже другий проєкт, у рамках якого надано 10 спонсорованих місць у Литовській морській академії для курсантів, які вступили до ХДМА у поточному навчальному році.

Більше новин з тегом #Молодь

Стигматизації не місце у сучасному суспільстві

Частиною нашого світогляду уже тривалий час є стереотипи та упередження, які стають причиною стигматизації. Вони бувають різні, однак усі породжують стигматизацію – негативне та упереджене ставлення, яке призводить до дискримінації та ізоляції від суспільства.

SAIL SMART: VALUABLE INSIGHTS

SAIL SMART: VALUABLE INSIGHTS - світ неймовірних можливостей та найактуальніших інсайтів

Сильні профспілки потребують молодих працівників: сьогодні Міжнародний день молоді

12 серпня ми відзначаємо Міжнародний день молоді — день, який нагадує нам про важливість молодого покоління в усіх сферах життя, зокрема на ринку праці. Це чудова нагода наголосити на ролі молодих працівників у зміцненні профспілок і на необхідності їх активного залучення до профспілкової діяльності.

Основи мінної безпеки: 10 кроків до життя

На жаль, Україна входить до п’ятірки найбільш замінованих країн світу.

Дякуємо за звернення!