Моряки зможуть повертатися з рейсів через Київ і Львів

21 травня Кабінет міністрів України оприлюднив Постанову 392 (від 20.05.2020)

Один з пунктів (п.15) даної Постанови передбачає запуск міжнародних рейсів для членів морських екіпажів, які направляються з / на судно через аеропорт ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», і як резервний варіант - аеропорт ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Д.Галицького».

Також Україна звернулася до голландського авіаперевізника «KLM» щодо запуску авіасполучення за маршрутом Амстердам - Львів, що може значно змінити ситуацію зі змінами для українських моряків в кращу сторону.

Незважаючи на те, що Львів не найзручніший для моряків аеропорт, проте, цей маршрут буде легше і простіше, ніж мінський.

Також плануються переговори з німецькими перевізниками. Як ми повідомляли раніше, Німеччина відкрила кордони для зміни моряків: https://mtwtu.org.ua/news/germania-razresila-smeny-ekipazej-v-svoih-portah?fbclid=IwAR3cGkL1TikvYBH7XxDiRo3G_QDSmMszHKbqx54MZNazFEEKn0gCH3_4400

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!