Михайло Кірєєв зустрівся з представниками МЗС України

Сьогодні, 17 вересня, Голова Профспілки робітників морського транспорту України Михайло Кірєєв зустрівся з Директором департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергієм Погорельцевим і Главою представництва МЗС України в Одесі Костянтином Ржепішевським.

Михайло Кірєєв розповів гостям про Профспілку: про її основні завдання, цілі, напрямки діяльності, роботу як з діючими, так і з майбутніми моряками.


Основною темою розмови стали перші підсумки роботи Морського інформаційного центру ПРМТУ за підтримки МЗС України. Нагадаємо, свою роботу МІЦ почав 28 червня. Кількома днями пізніше, 2 липня, був підписаний Меморандум про співпрацю між ПРМТУ і МЗС про розширення співпраці в напрямку сприяння в наданні допомоги морякам-громадянам України, які опинилися в скрутному становищі за кордоном в результаті подій надзвичайного характеру.


Як розповів Михайло Кірєєв, протягом червня - липня спільними зусиллями ПРМТУ і ITF, МЗС і його дипломатичних місій в різних країнах, а також представників компаній, юристів, адвокатів і, звичайно, родичів, в Україну повернулися 57 українських моряків.


«З упевненістю можу сказати, що цілі нашої діяльності щодо українських моряків, які опинилися далеко від батьківщини у важкій ситуації, збігаються, - зазначив, у свою чергу, Сергій Погорельцев. - На жаль, поки наші моряки змушені працювати на суднах під прапорами інших держав, цю тему не можна просто взяти і закрити. Роботи в цьому напрямку нам з вами треба зробити чимало. Дякую вам за співпрацю, за розуміння і за вашу працю. Знайте, що у вас є повна підтримка з боку МЗС України».


Після зустрічі в офісі ПРМТУ представники МЗС відвідали Морський інформаційний центр і особисто переконалися, яким чином організована робота Центру.


Більше новин з тегом #Моряки

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!