Ще один український моряк визволений з піратського полону

Український моряк, член екіпажу судна ARK TZE (IMO 9418767, прапор Сінгапур), був визволений з піратського полону. Про це повідомили представники Посольства України в Сінгапурі з посиланням на владу Сінгапуру.

Нагадаємо, що 29 жовтня в водах на захід від Пуент-Нуар, Конго, приблизно в один і той же час піратами були атаковані відразу два судна: ARK TZE (IMO 9418767, прапор Сінгапур) і ANUKET AMBER (IMO 9395733, прапор Панами). Члени екіпажу ANUKET AMBER, серед яких троє українців, були захоплені разом з судном. За інформацією кризового штабу, створеного компанією - судновласником, двоє громадян України були передані компанії одночасно з судном, а ще один - вивезений піратами в невідомому напрямку. Переговори щодо його звільнення тривають.

Також продовжує перебувати в піратському полоні ще один український моряк - член екіпажу судна POMERENIA SKY (IMO 9338583, прапор Ліберія). За інформацією представника компанії - судновласника, переговори з піратами все ще тривають. Повідомляється також, що вдалося встановити контакт із затриманими моряками і отримано підтвердження того, що моряки живі. Підтримується контакт і з родичами захопленого моряка.

Справи цих двох полонених піратами українських моряків перебувають на контролі Посольства України в Сенегалі, Нігерії, Сінгапурі, Великобританії та Латвії.

За інформацією МЗС України, з січня 2018 року по даний час, в піратському полоні побувало 12 українських моряків, 10 з яких, станом на 02.11.2018, були звільнені.

Всього в 2018 році, за інформацією Консульської служби Міністерства закордонних справ України, додому були повернуті 63 українських моряка.

Фото Marinetraffic.com

Більше новин з тегом #Моряки

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!