Екіпаж ESI ANAX їде додому

Профспілка повідомляє про успішне повернення додому екіпажу судна ESI ANAX (IMO 9214587, під прапором Белізу).

Нагадаємо, що судно ESI ANAX з серпня 2017 року знаходилося на рейді порту Мумбаї, Індія. Попередній екіпаж ESI ANAX покинув судно в квітні 2018 року з повним розрахунком із заробітної плати, після тривалої боротьби інспекторів Міжнародної федерації транспортників за чесно зароблені гроші моряків.

Незважаючи на певні труднощі у справах судновласника і всі попередження профспілок, у квітні 2018 року на судно прибув новий екіпаж - 9 громадян України, які ще позавчора знаходилися на борту ESI ANAX.

Як повідомляється, на минулому тижні судно було продано, а з екіпажем проведено розрахунок по заробітній платі, після чого перші шестеро українців покинули ESI ANAX, щоб відправитися додому. Сьогодні на батьківщину вилетіли ще двоє членів екіпажу. З наших моряків на борту ESI ANAX залишається лише капітан. Очікується, що незабаром і він повернеться додому.

А судно ESI ANAX очікує сумна доля. Воно загине на так званому «Березі мерців» - у містечку Аланг, Індія, на найбільшому в світі майданчику з розбирання списаних на злам суден.

Профспілка дякує за допомогу в роботі над справою екіпажу судна ESI ANAX Міжнародну федерацію транспортників і її інспектора в Індії, а також Посольство України в Республіці Індія та Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України.

Більше новин з тегом #ITF

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Команду ITF Інспекторату розширено: напоготові до роботи

Ще одинадцять інспекторів ITF пройшли вступну програму, яка відбулася в ITF House в Лондоні, Великобританія. Зараз вони вже цілком готові до виконання своїх нових обов'язків і боротьби за права моряків у всьому світі, сприяючи зміцненню солідарності з міжнародними профспілками та зацікавленими сторонами морської галузі.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Дякуємо за звернення!