Андрій Новічков взяв участь у прес-конференції

Анатолій Урбанський, Голова Одеської обласної ради, подякував усім, хто брав участь у звільненні Андрія Новічкова з іранського полону: «Хочу всім подякувати за кропітку роботу, тому що це дійсно наша солідарна робота в рішення такої складної проблеми. Мені дуже приємно, що ми, як держава, показуємо, що своїх ми не кидаємо, і Андрій тому підтвердження», - зазначив Анатолій Урбанський.

Андрій ще раз подякував Президенту України Петру Порошенко і Дипломатичному корпусу МЗС України, а також всім, хто був причетний до позитивного результату його справи.

Він розповів, що на одному з етапів йому пропонували заплатити штраф у розмірі 3000 USD і закрити справу, а також прийняти Іслам і за мусульманськими законами отримати прощення, однак його впертість і тверда життєва позиція не дозволили зробити це. «Я подумав, що це не той вихід з положення. У моєму розумінні змінити релігію - це як зрадити Батьківщину. Якщо ти християнин, то стій до кінця».

Багато хто відзначив відмінну фізичну форму Андрія. Він багато років займався спортом і, незважаючи на ситуацію, що склалася, завдяки допомозі друзів і дипломатів в Ірані, вдалося домогтися, щоб на територію в'язниці, де знаходився моряк, доставлялися спортивні вітаміни, а самому Андрію дозволили займатися в тренажерній залі.

Свою кар'єру в морі Андрій закінчувати не збирається і планує незабаром повернутися до роботи. Михайло Кірєєв, Голова ПРМТУ, зазначив, що для того, щоб повернутися у срій, Андрію необхідно оновити морські документи, з чим йому із задоволенням допоможе Профспілка.

Варто також відзначити, що недавно в мережі запустили збір коштів для допомоги бабусі Андрія, щоб розплатитися з боргами. Цю кампанію Андрій прокоментував так: «Всі ми люди і розуміємо, що зайвої копійки не буває. Але мої борги - це мої борги. Ми не просили допомоги, ми не стоїмо з простягнутою рукою і не просимо. Хто виклав це оголошення, я не знаю. Якщо хтось хоче допомогти, то - спасибі».

ПРМТУ від імені всіх 75 000 членів Профспілки вітає Андрія вдома і захоплюється його стійкістю духу і мужністю, які дозволили йому до кінця відстояти свою невинність!

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!