$150 тисяч компенсації за допомогою Профспілки отримала родина моряка після його смерті

Робота в морі ніколи не вважалася простою - під час рейсу морякам доводиться стикатися із різними непередбачуваними ситуаціями.

Ніхто не застрахований від хвороб чи травм. Профспілка робітників морського транспорту України завжди дбає про те, щоб моряки знали свої права та могли ними користуватися у разі конфліктних ситуацій, які виникають на борту або на березі.

З метою збереження конфіденційної інформації ми не розголошуємо персональні дані моряка, про якого далі піде мова.

Український моряк, який був членом ПРМТУ, серйозно захворів під час контракту. Протягом довгого переходу через океан моряк почав жалітися на стан свого здоров'я: тяжкість у животі, проблеми із ногами. При першому ж заході в порт його відправили на медичне обстеження, на якому лікар визнав його непрацездатним. За рекомендаціями лікаря моряка репатріювали додому.

На початку вересня він повернулся додому. Розпочався активний період проходження додаткових медичних обстежень, консультацій із лікарями, був на зв'язку з Профспілкою. Але на жаль, через 5 днів моряк помер.

Родина моряка звернулася до компанії за компенсацією, однак судновласник не одразу визнав необхідність виплати компенсації за смерть моряка, хоча з судна він списався сам за станом здоров'я, і помер вже будучи вдома. Відповідальність судновласника за життя моряка закінчується по приїзду на батьківщину. Однак, це за умови, якщо смерть не є наслідком праці на судні.

В результаті довгих перемовин та допомоги наших колег із Японії - Профспілки моряків Японії, компенсації у розмірі 150 тисяч доларів все ж таки вдалося досягти. Додамо, що ця сума включає компенсацію після смерті, виплати на дитину та покриття витрат на поховання.

Щоб бути впевненим у майбутньому та знати свої права, а також захистити свою родину, моряк повинен бути членом Профспілки, афілійованої ITF. Профспілка робітників морського транспорту України є єдиною такою морською організацією в нашій країні. Тільки ставши частиною такої потужної організації як ПРМТУ, ви завжди можете бути впевнені, що не залишитеся віч-на-віч із випробуваннями, які підносить життя.

Зазначимо, що у даній ситуації судно було покрито колективним договором ITF стандарту. Нагадаємо, що наявність покриття судна таким договором ви можете перевірити на сайті https://www.itfseafarers.org/en/look-up або ж в однойменному додатку для смартфона.

Більше новин з тегом #ITF

Життя моряків важливі

Комітет зон бойових операцій (WOAC) Міжнародного переговорного форуму (IBF) одностайно ухвалив рішення про визначення Червоного моря та затоки Аден як «воєнних зон».

Підтримка транспортників - спілчан ПРМТУ

За ініціативою ПРМТУ та за сприянням ITF-ETF SOLIDARITY FUND допомогу у вигляді 1 500 продуктових наборів отримають українські транспортники, члени ПРМТУ.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Безпека моряків у Червоному морі має бути на першому місці

Міжнародна федерація транспортників (ITF) заявляє, що того, що було зроблено для гарантування безпеки моряків у Червоному морі та Аденській затоці, недостатньо; і втрата життів після атаки хуситів на судно TRUE CONFIEDENCE є трагедією саме через це.

Дякуємо за звернення!