За добу через Суецький канал пройшла рекордна кількість суден

Рекордні 112 суден пройшли через Суецький канал за добу. Це на 18% більше від попереднього рекорду, який встановили 7 листопада.

Загалом через Суецький канал протягом листопада пройшло 2169 суден. Це на 16,5% більше, ніж у листопаді минулого року, і на 36% більше ніж у листопаді 2019 року.

За останні два роки трафік через канал різко активізувався. Статистика показує, що за попередні п'ять місяців середньомісячний приріст становив близько 16%, за аналогічний період минулого року - 19%. При цьому, середньомісячна кількість транзитів балкерів збільшилася за останні два роки у півтора раза, універсальних суден – на чверть, ЗПГ-танкерів – на одну п’яту, танкерів на 14%, контейнеровозів – на 7%.

У 2021 році через канал пройшло 20 649 суден — на 10% більше порівняно з 2020 роком. Доходи Єгипту від Суецького каналу збільшилися у 2021-2022 фінансовому році на 22,7% порівняно з попереднім роком — до рекордних $7 млрд.

More news with tag #In World

ПРМТУ представила Україну в Програмі розвитку портових працівників

За сприянням Профспілки робітників морського транспорту України, ПРМТУ та ДП «Адміністрація морських портів України» представили Україну в Програмі розвитку портових працівників (при обробці насипних вантажів) — Portworker Development Programme in Bulk Terminals (PDPII), запровадженій Міжнародною організацією праці. Навчання проходило на базі Корейського портового навчального інституту Бусану, який є найкращим експертним закладом з підготовки портових працівників в Кореї.

Порядок надання гарантій компенсації шкоди фрахтувальникам, операторам, власникам морських суден та суден внутрішнього плавання

Затверджено Порядок надання гарантій компенсації

шкоди фрахтувальникам, операторам та/або

власникам морських суден та суден внутрішнього плавання

Frequently asked questions about time limits for accepting new applications for consular services

Comment by the Ministry of Foreign Affairs of Ukraine

Criminalisation: An International Issue

Find out more about how the International Transport Workers' Federation (ITF) is tackling the unfair treatment of seafarers following incidents and suspected maritime crimes

Thank you for contacting us!