З Міжнародним днем моряка!

Дорогі моряки!

Від щирого серця вітаю вас з Міжнародним днем моряка! Це свято відзначається щороку, щоб визнати ваш важливий внесок у міжнародну торгівлю та економіку.

Всесвітня тема Міжнародної морської організації (IMO) цього року присвячена внеску моряків у захист морського середовища «50 років MARPOL – наша відданість залишається незмінною». Міжнародна конвенція по запобіганню забруднення з суден - MARPOL - без перебільшення значуще досягнення, за ці півстоліття вдалося суттєво знизити наш негативний вплив на навколишнє середовище.


Але сьогодні хочеться наголосити на українських моряках, які становлять 8% робочої сили у світовому судноплавстві. Зараз десятки тисяч моряків позбавлені можливості перетинати кордон під час війни й не можуть працювати. Інші моряки не можуть повернутись додому до своїх родин, побоюючись того, що залишаться в Україні без роботи. Але ми з перших днів повномасштабного вторгнення постійно працюємо над тим, щоб ви отримали змогу виїжджати за межі країни для роботи на суднах. Продовжуємо також підтримувати сім'ї тих моряків, які лишилися без роботи: це моральна та фінансова допомога, благодійні акції, юридичні консультації.


Бажаю вам і вашим близьким мирного неба, світлих надій та довгих мирних років життя у квітучій Україні. Всім тим, хто довго не бачив своїх рідних, бажаю якнайшвидше їх обійняти. Всім тим, хто залишив свої будинки, бажаю якнайшвидше повернутися додому. Усім, хто хоробро тримає наші рубежі на суші та морі під вогнем супротивника, на волонтерському фронті, бажаю міцного здоров'я та невгасної надії.


Перемога буде за нами! З нами весь світ! Слава Україні!


З повагою,

Олег Григорюк,

Голова Профспілки робітників морського транспорту України,

Голова Чорноморської первинної профспілкової організації моряків,

Морський амбасадор доброї волі IMO,

Віце-президент IFSMA

More news with tag #Seamen

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.


Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на

підтримку України, організованому

Європейською конфедерацією профспілок (ETUC).

Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120

представників різних профспілок Європи.

Thank you for contacting us!