Великі компанії не використовують адреси електронної пошти Gmail та Yahoo при наборі персоналу

На сайті Міжнародної федерації транспортників www.itfshipbesure.org повідомляється про шахрайські схеми, пов'язані з наймом морського персоналу.

Так, електронна пошта jobs.scorpiotankers21@gmail.com використовувалася для запрошення моряків на роботу у реальній компанії Scorpio Tankers. Після того, як кандидат погоджується на пропозицію, його просять внести оплату за свідоцтво про медичне страхування іноземних працівників через підроблену організацію, яка називає себе International Workers Assurance Company, а їхній фальшивий сайт www.internationalworkersassurance.com ідентичний офіційному ресурсу. Шахраї у своїх електронних повідомленнях вказують на цей сайт Scorpio Tankers і навіть використовують імена співробітників компанії, такі як cameron-makey@scorpio-tankers.com

Кількість випадків шахрайства, пов'язаних із працевлаштуванням, не зменшується. Обманюючи людей, шахраї видають себе за агентів або менеджерів з підбору персоналу і використовують різноманітні хитрощі, щоб зробити вигадані вакансії здавалося б справжніми.

Якщо у вас є сумніви щодо компанії, то звертайтесь до Профспілки робітників морського транспорту України за безкоштовною консультацією. Краще зайвий раз уточнити, щоб не натрапити на шахраїв.

More news with tag #Seamen

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.


Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на

підтримку України, організованому

Європейською конфедерацією профспілок (ETUC).

Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120

представників різних профспілок Європи.

Thank you for contacting us!