ПРМТУ звернулася особисто до МОП

ПРМТУ звернулася особисто до МОП щодо проблеми перетину кордону для українських моряків

Сьогодні Голова ПРМТУ Олег Григорюк взяв участь у зустрічі Генерального директора МОП з тристоронніми партнерами в Україні.

«Неможливість українських моряків залишати країну для роботи на іноземних суднах щодня несе за собою втрату робочих місць для українців на світовому морському ринку праці. Сьогодні для нас це дуже велика проблема. Ми постійно працюємо для вирішення даної ситуації з Міністерством інфраструктури України, з Морською адміністрацією, даємо свої пропозиції, підготували законопроект для Кабміну, який мав урегулювати цю проблему, співпрацюємо з міжнародними партнерами. Але досі не здобули позитивного результату.

Але ми продовжимо докладати максимум зусиль, щоб у тристоронньому форматі з представниками нашої держави та роботодавцями розробити дієвий механізм, щоб українські моряки могли виїжджати та повертатися, привозити гроші до країни та таким чином підтримувати її економіку. Прошу розглянути можливість проведення консультацій під егідою МОП, щоб це питання було якнайшвидше вирішено», - зазначив в свойому зверненні до пана Гая Райдера Голова Профсілки.

Ми не перестанемо робити все можливе для того, щоб голос тисяч українських моряків був почутий, та вони набули особливого статусу під час воєнного стану, який отримують інші транспортні робітники. Дякуємо за підтримку Національному координатору МОП в Україні Сергію Савчуку.

More news with tag #Seamen

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.


Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на

підтримку України, організованому

Європейською конфедерацією профспілок (ETUC).

Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120

представників різних профспілок Європи.

Thank you for contacting us!