Крок на шляху до покращення умов для захисту прав моряків

У рамках Українського морського форуму Профспілка робітників морського транспорту України (ПРМТУ) та Державна служба морського і внутрішнього транспорту та судноплавства України зробили важливий крок на шляху до покращення умов для захисту прав моряків, підписавши Меморандум про взаємодію.

Цей документ засвідчує об'єднання зусиль та взаємодію сторін з метою створення умов для захисту трудових та соціальних прав робітників морського транспорту України. У межах Меморандуму сторони зобов'язуються розвивати можливості для набуття професійних компетенцій, які відповідають сучасним та перспективним вимогам міжнародних конвенцій у сфері торговельного мореплавства.

Також особлива увага приділяється наданню допомоги українським морякам, які можуть опинитися у кризових ситуаціях під час роботи на морських торговельних суднах. Ця співпраця сприятиме не лише захисту прав моряків, але й забезпеченню їхньої безпеки та професійного розвитку.

«Меморандум є важливим кроком вперед для всієї морської галузі України, підкреслюючи готовність державних установ та профспілкових організацій працювати разом задля досягнення спільних цілей та забезпечення гідних умов праці для кожного моряка», - зазначив Олег Григорюк, Голова ПРМТУ.

More news with tag #Seamen

ПРМТУ зустрілась з моряками в Болгарії

Спільний проєкт Профспілки робітників морського транспорту України (ПРМТУ) та ITF Seafarers' Trust триває: у болгарському місті Варна відбулася зустріч з українськими моряками, які тимчасово перебувають за кордоном.

Екіпаж судна GROTON у боротьбі за виживання

Судно GROTON, яке було уражене ракетою хуситів у Червоному морі 3 серпня, зараз стоїть на якорі в Джибуті.

Нехай ваш голос буде почутий: Розпочато опитування IMO-WISTA «Жінки в морській галузі»

Друге опитування «Жінки в морській галузі» було розпочато з метою збору важливих базових даних про участь жінок у морській та океанічній галузях.

Стигматизації не місце у сучасному суспільстві

Частиною нашого світогляду уже тривалий час є стереотипи та упередження, які стають причиною стигматизації. Вони бувають різні, однак усі породжують стигматизацію – негативне та упереджене ставлення, яке призводить до дискримінації та ізоляції від суспільства.

Thank you for contacting us!