До уваги українських моряків!

Шановні українські моряки та члени ваших родин!

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію у зв'язку з поширенням у світі коронавируса COVID-19.

Державами світу сьогодні приймаються невідкладні заходи щодо запобігання розповсюдження хвороби. На жаль, ці заходи призводять до затримки та перенесення змін екіпажів суден і вимушеного подовження строків трудових контрактів у зв'язку з неможливістю здійснення своєчасної заміни екіпажу.

Професійна спілка робітників морського транспорту України (тут і надалі – ПРМТУ) розуміє сім'ї українських моряків, які чекають на повернення своїх рідних з рейсу, та моряків, які бажають якнайшвидше повернутися до своїх рідних, особливо в умовах які сьогодні склалися в світі. Проте здоров'я та життя є найбільшою цінністю, а запобігання розповсюдження хвороби – першочерговим завданням. В Україні запроваджено низку заходів задля безпеки життя та здоров’я українців.

Відповідно до Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13.03.2020 року, введеного в дію Указом Президента України № 87 від 13.03.2020 року, починаючи з 17 березня 2020 року з 00 годин 00 хвилин протягом наступних двох тижнів будуть закриті пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Президент України, Рада національної безпеки і оборони України звернулися до всіх громадян України з проханням повернутися в Україну до 17 березня 2020 року, та повідомили, що у разі виникнення обставин надзвичайного характеру буде організовано доправлення українських громадян спецрейсами.

У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю та здоров’ю громадянам України рекомендовано невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України (довідкова інформація – на сайті МЗС України https://mfa.gov.ua/diplomatichni-ustanovi/inozemni-diplomatichni-ustanovi-v-ukrayini) або на цілодобову гарячу лінію МЗС України: +38 (044) 238-16-57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua.

ПРМТУ вже отримала декілька звернень від українських моряків, які перебувають у різних портах світу, де їм не може бути організована своєчасна та безпечна репатріація додому через обмеження, які були введені урядами країн. Виконанная цих вимог робить неможливим забеспечння гарантованих колективними договорами зобов‘язань судновластника/оператора/менеджера судна.

У зв'язку з зазначеним ПРМТУ звертається до всіх українських моряків та їх близьких з проханням проявити терпіння та зберігати спокій.

Тим не менш, ситуація, що склалася, не є приводом для работодавця маніпулювати умовами колективних договорів і індивідуальних контрактів та ухилятися від виконання інших забов'язань перед моряками таких, як своєчасна та у повному обсязі виплата заробітної плати, тощо.

ПРМТУ висловлює щиру вдячність тим компаніям-партнерам, які в умовах форс-мажорних обставин продовжують виконувати всі положення колективних договорів та свої зобов'язання перед моряками.

Про будь-які надзвичайні ситуації просимо негайно повідомляти для забезпечення надання своєчасної та компетентної допомоги на гарячу лінію, відкриту Профспілкою та Морським інформаційним центром ПРМТУ за підтримки Міністерства закордонних справ України для членів Профспілки та їх родин

Телефон: +38 095 5507555 (Viber, WhatsApp, Telegram)

Email: sos@mtwtu.org.ua

Facebook: www.facebook.com/sosseafarer

Ви можете звертатися на гарячу лінії з будь-яких питань задля отримання необхідної інформації.

Сподіваємося, що запроваджені державою на два тижні заходи будуть мати ефективний результат, що дозволить відновити авіасполучення з іншими країнами світу та забезпечити належну та безпечну репатріацію членів екіпажу.

З повагою,

Голова ПРМТУ Михайло Кірєєв

Разом — ми сила!

More news with tag #Seamen

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.


Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на

підтримку України, організованому

Європейською конфедерацією профспілок (ETUC).

Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120

представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Thank you for contacting us!