Захист прав моряка в Україні та за її межами

11 грудня, в Національному університеті «Одеська морська академія», в рамках Тижня морського права, пройшов брифінг на тему «Захист прав моряка в Україні та за її межами». Захід зібрав понад сто осіб - курсантів, викладачів та гостей академії.

Основним спікером на брифінгу виступив Перший заступник Голови ПРМТУ Олег Григорюк, який розповів про роль Профспілки в системі захисту трудових прав українських моряків, які працюють на суднах іноземних судновласників.

«Сьогодні ПРМТУ є єдиною морською членською організацією ITF в Україні, і єдиний інспектор ITF в нашій країні - Наталя Єфріменко - також є співробітником Профспілки робітників морського транспорту України, - підкреслив Олег Григорюк. - Тільки ПРМТУ має право в Україні укладати договори стандарту Міжнародного переговорного форуму (IBF) з судновласниками, які входять до Міжнародної ради морських роботодавців (IMEC)».

Він також ознайомив учасників брифінгу з роботою ПРМТУ зі зверненнями моряків, дав поради про те, як не стати жертвами шахраїв при працевлаштуванні, розповів про створення та діяльність Морського інформаційного центру ПРМТУ за підтримки МЗС України, про боротьбу з криміналізацією дій моряків та інші важливі напрямки роботи Профспілки. Виступ Олега Григорюка викликав бурхливу дискусію, всі бажаючі отримали вичерпні відповіді на хвилюючі питання.

Продовжив захід виступ Радника голови ПРМТУ, який роз'яснив деякі моменти, пов'язані з введенням в Україні воєнного стану, що також викликало великий інтерес у курсантів академії.

Про роль інститутів громадянського суспільства у захисті прав моряків учасникам брифінгу розповіла завідуюча кафедрою морського права НУ «ОМА» Ольга Савич, яка в завершенні свого виступу дала курсантам дуже добру пораду: «Сьогодні у вас є безліч джерел інформації. Але ваше завдання - фільтрувати її і робити для себе правильні висновки».

Профспілка робітників морського транспорту України дякує НУ «Одеська морська академія» та особисто декану Факультету морського права та менеджменту Наталії Савіновій за організацію заходу.

Більше новин з тегом #Учні

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дії в надзвичайних ситуаціях

Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Дякуємо за звернення!