Wind Offshore: перспективи, роботодавці, посади

Офшорна вітроенергетика сьогодні стрімко розвивається. Безумовно, ця галузь потребує обслуговування і кваліфікованих морських фахівців.

Профспілка робітників морського транспорту України організувала для моряків-членів ПРМТУ семінар, на якому говорили про специфіку роботи в офшорній вітроенергетиці, перспективи для моряків, потенційних роботодавців і затребуваних посадах.

Спікером заходу виступив Сергій Ромашко, керівник освітнього проекту для моряків Next Wave. Сергій уже п'ять років працює старшим помічником капітана на дослідному судні, де збирають дані для досліджень перед будівлею, під час і після побудови вітряних парків. До цього працював на судні, де займалися обслуговуванням і будівництвом, установкою мінімальних частин вітряних установок.

«По всьому світу стартують проекти з вітряними парками, все більше компаній беруть участь у будівництві, а значить з'являється більше роботи і перспектив для українських моряків у цій сфері, - зазначив Сергій Ромашко. - На даному семінарі ми говорили про специфіку роботи, конструкції, які задіяні у вітряній енергетиці. Акцент, звичайно, був зроблений на інформацію про те, де сьогодні можна знайти роботу в цій галузі, на якому етапі будівництва можна застосувати свої знання і досвід або запланувати навчання, щоб в майбутньому обрати одну з посад на цьому ринку. Я також поділився з колегами назвами компаній, які володіють серйозними потужностями і флотом, на якому працюють, в тому числі, і українські моряки».

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!