Другий документ, який здобув широку підтримку від делегатів сесії Юридичного комітету IMO

Ще одним документом, який отримав широку підтримку від делегатів сесії Юридичного комітету IMO, став документ про Принципи справедливого поводження з моряками, затриманими за підозрою в скоєнні злочинів, таких як перевезення контрабанди, наркотиків, палива тощо. Дана проблематика вкрай актуальна для українських моряків.

ПРМТУ неодноразово розповідала про справу капітана Гаврилова, якому заборонено залишати територію Шрі-Ланки з моменту арешту 23 червня 2016 року в зв'язку з розслідуванням у справі судна AVANT GARDE (IMO 8107036, ПРАПОР Шрі-Ланки).

Більш детально див. «Морський» №101 https://storage.mtwtu.org.ua/.../50BIsS16PYWyzr7NLl3oBMuj...

Також раніше ПРМТУ надавала необхідну допомогу і підтримку Андрію Новічкову, екіпажу судна MEKONG SPIRIT (IMO: 9118513, прапор Мальти) і іншим українським морякам.

Все ще дуже часто громадяни України обманним шляхом залучаються до перевезення нелегальних мігрантів в Греції та Італії. Більш детально про цю проблему ви можете дізнатися з ролика, підготовленого ПРМТУ спільно з МЗС України і Міжнародною організацією міграції: https://mtwtu.org.ua/video

В ході обговорення документу, підготовленого ПРМТУ спільно з МЗС України, делегати багатьох країн наводили приклади безпідставних затримань моряків правоохоронними органами та подальше тривале утримання моряків під вартою.

Більшість держав - членів IMO в своїх виступу підкреслило невідкладну необхідність створення спільної робочої групи IMO / МОП / ITF для розробки Керівних принципів і рекомендацій щодо принципи справедливого поводження з моряками, затриманими за підозрою в скоєнні злочинів на морі.

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!