«STOP COVID-19»: масштабна акція для моряків і докерів

Сьогодні, коли наш звичний спосіб життя змінила пандемія COVID-19, як ніколи, важливо відчувати підтримку.

Незважаючи на те, що Урядом нашої країни карантинні заходи поступово пом'якшуються, за словами Прем'єр-міністра України, режим так званого «адаптивного» карантину буде діяти і після зняття основних обмежень ще протягом невизначеного терміну. Порушення «масочного» режиму тягне за собою адміністративну відповідальність. Маски, рукавички, антисептичні засоби - це той мінімум, який допоможе безпечно перейти з режиму обмежень до звичного життя.

Завдяки підтримці Міжнародної федерації транспортників (ITF) і Трастового фонду моряків ITF, Благодійний фонд морського транспорту «МОРТРАНС» і Профспілка робітників морського транспорту України проводять масштабну акцію, в рамках якої моряки і портовики, які є членами Профспілки, а також члени їх сімей мають можливість отримати набір із засобами індивідуального захисту в зв'язку з COVID-19. В цілому, акція охопить близько двох тисяч моряків і докерів.

Одними з перших учасників акції стали моряки-члени ПРМТУ, які в ці дні вирушили на заміну своїм колегам, що знаходяться в рейсі. Представники БФ «МОРТРАНС» і Профспілки вже неодноразово передавали морякам такі необхідні сьогодні набори із засобами індивідуального захисту прямо перед відправкою в рейс, і вони з вдячністю брали їх з собою на судна.

Щодня для отримання наборів моряки і члени їх сімей також приходять в офіс Профспілки. Масштаби акції охоплюють не тільки Одесу, а й інші міста України. Так, моряки, які проживають в Ізмаїлі, також отримали набори засобів індивідуального захисту. У планах - Київ, Миколаїв, Херсон, Бердянськ, Маріуполь.

Крім того, акція вже пройшла для працівників ДП «Ренійський морський торговельний порт» та ДП «Ізмаїльський морський торговельний порт», в яких функціонують первинні профспілкові організації ПРМТУ.

Профспілка робітників морського транспорту України та Благодійний фонд морського транспорту «МОРТРАНС» бажають вам і вашим близьким міцного здоров'я, терпіння і сил для подолання цього складного періоду в житті морської галузі, країни і всього світу в цілому.

Ми твердо віримо, що скоро пандемія відступить. Профспілка і БФ «МОРТРАНС» завжди поруч і завжди готові підтримати вас.

Більше новин з тегом #Моряки

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!