SRI надає результати інноваційного дослідження

Міжнародна організація правового захисту моряків (Seafarers 'Rights International, SRI) опублікувала результати нового дослідження характеру і масштабів законодавства, що регулює правові відносини в сфері каботажних перевезень в світі.

Дослідження під назвою «Світові закони про каботажі» вперше об'єднало 91 державу-членів Організації Об'єднаних Націй, законодавства яких містять закони, що регулюють каботаж.

Дослідження представляє історію морського каботажу та простежує низку рудиментарних правових принципів. У звіті дослідження наводяться приклади різних визначень каботажу, які використовуються сьогодні на національному, регіональному та міжнародному рівнях, а також приклади обмежень і заборон іноземної участі у внутрішніх каботажних перевезеннях держави.

Дослідження було проведено SRI за дорученням Міжнародної федерації транспортників (ITF). Необхідно відзначити, що відсутність сучасного всеосяжного дослідження було серйозною перешкодою для продуманої розробки політики ITF в сфері каботажу.

Дослідження «Світові закони про каботажі» засноване на законодавстві і рекомендаціях, отриманих від професійних юридичних фірм 140 держав-членів ООН, багато з яких є учасниками незалежної мережі адвокатів SRI по всьому світу. Підкреслюється, що звіт про дослідження написаний юристами, але не для юристів - юридична термінологія і важкі громіздкі примітки були зведені до мінімуму.

Більше новин з тегом #ITF

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Команду ITF Інспекторату розширено: напоготові до роботи

Ще одинадцять інспекторів ITF пройшли вступну програму, яка відбулася в ITF House в Лондоні, Великобританія. Зараз вони вже цілком готові до виконання своїх нових обов'язків і боротьби за права моряків у всьому світі, сприяючи зміцненню солідарності з міжнародними профспілками та зацікавленими сторонами морської галузі.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Залишення моряків – ганебне явище сучасної морської індустрії

Судновласники дедалі частіше залишають моряків напризволяще на борту суден, іноді на місяці, а то й роки.

Дякуємо за звернення!