Ротація екіпажів в Сінгапурі: 13 тисяч схвалених змін

Щорічно, святкуючи Міжнародний день моряка, ми віддаємо належне морякам, відзначаючи їх внесок e забезпечення роботи світової торгівлі.

За часів пандемії COVID-19 Морське і портове управління Сінгапуру (MPA) визнало, що існують особливі проблеми, з якими зараз зіткнулися моряки, і тому MPA співпрацює з судноплавною галуззю, профспілками і місіями, щоб полегшити працю і побут моряків в цей нелегкий час.

Зараз MPA отримує все більше і більше запитів на зміни екіпажів. На даний момент ротації можуть здійснюватися тільки при використанні так званих «безпечних коридорів» для мінімізації ризиків зараження населення Сінгапуру і працівників суміжних галузей. Починаючи з 27 березня 2020 року, MPA схвалив понад 13 тис. запитів на зміну членів екіпажів 1150 суден 650 компаній. Серед 1150 суден танкери склали 42%, суховантажі - 23%, контейнеровози - 22%.

MPA також продовжує обробку запитів щодо отримання моряками медичної допомоги: за час пандемії понад 100 моряків отримали доступ до медичної допомоги на березі.

Новітні технології

Однією з інновацій Морського і портового управління Сінгапуру є захисна маска для обличчя, виготовлена за допомогою 3D-друку. MPA, спільно з Профспілкою морських офіцерів Сінгапуру (SMOU), Організацією рядових Сінгапуру (SOS) і Сінгапурської асоціацією судноплавства (SSA) підготували 1 тис. пакетів допомоги для суден в порту Сінгапуру, таким чином, охопивши близько 10 тис. моряків.

Старший державний Міністр транспорту та охорони здоров'я д-р Лам Пін Мін, Виконавчий директор MPA пані Куах Лей Хун, а також глави SMOU, SOS і SSA передали набори допомоги морякам, які вирушили в рейс з порту Марина Саут Бенкет. Доктор Лам, пані Куах і представники профспілок і галузі також подарували захисні маски морякам, які повернулися з рейсів, забезпечивши тим самим додатковий захист від вірусу під час поїздки додому. Маски були виготовлені за допомогою 3D-друку місцевим стартапом Siege Advanced Manufacturing.

Пакети також були доставлені на судно Kota Nasrat за допомогою дрона: доставка з берега на судно була здійснена іншим місцевим стартапом F-Drones.

З 18 червня також почали свою роботу дистанційні медичні консультації (телемедицина), що дозволяють лікарю оцінити стан здоров'я моряків по відеозв'язку в режимі реального часу і прийняти рішення щодо необхідності його списання в Сінгапурі. Після консультації лікар видає моряку медичний висновок щодо його придатності продовжити роботу на борту.

Морське і портове управління Сінгапуру також виділив грант у розмірі $ 200 тис., який був урочисто вручений доктором Ламом Віталію Чайці, почесному секретареві Комітету з управління Управління Місії моряків Сінгапуру. Кошти гранту будуть розподілені між Норвезькою Місією моряків, Церквою датських моряків і Міжнародною Місією лютеранських моряків для підтримки роботи цих організацій, а також відвідування суден та доставки товарів на судна за запитами моряків.

«Протягом усієї пандемії моряки працювали, не покладаючи рук, підтримуючи порти і забезпечуючи світові вантажопотоки. Відзначаючи всією світовою спільнотою День моряка, ми дякуємо кожному робітнику в морі за його внесок. Завдяки спільним зусиллям профспілок, місій моряків і розробників нових технологій, Сінгапур вніс свою лепту в полегшення праці моряків, що відвідують нас», - сказав доктор Лам.

Більше новин з тегом #Моряки

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Дякуємо за звернення!