ПРМТУ звернулося з відповідним листом до Міністра інфраструктури України

Шановні моряки!

Крім пріоритетного напряму у взаємодії з МІУ ми також не залишаємо поза увагою та питання корупції у сфері дипломування моряків.

На жаль, упродовж останніх тижнів ПРМТУ отримує численні скарги моряків про наявність штучно утворених перешкод у наданні допуску до складання іспитів у Державних кваліфікаційних комісіях, безпідставних затримок або відмов за формальними ознаками при схваленні стажу роботи на суднах та під час оформлення кваліфікаційних документів моряків.

При цьому, абсолютна більшість моряків відзначає, що на цей час єдиним та безальтернативним способом отримання послуг у сфері дипломування є так званий сервіс «Електронний кабінет моряка».

ПРМТУ наголошує, що в будь-які штучні перешкоди в отримання моряками кваліфікаційних документів є категорично не прийнятними.

Впевнені, що на цей час головне завдання – своєчасно забезпечити потреби українських моряків в оформленні всіх необхідних документів, щоб вони змогли невідкладно, як тільки це стане можливим, розпочати роботу на суднах.

Враховуючи вищевикладене, ПРМТУ звернулася з відповідним листом до Міністра інфраструктури України, з яким Ви можете ознайомитися за посиланням https://storage.mtwtu.org.ua/source/1/S-zdva4p1_mF...

Більше новин з тегом #МІУ

Інформаційне оголошення

Шановні моряки!


Звернення Голови ПРМТУ

Щодо процедури перетину кордону для моряків

Визначено порядок виїзду моряків для роботи на суднах

Кабінетом Міністрів України внесені зміни до Правил перетинання державного кордону України громадянами України та визначено порядок виїзду моряків, які прямують для роботи на морські судна та судна внутрішнього плавання

ПРМТУ не підтримує проект про звання осіб командного складу морських суден

Шановні моряки!

Дякуємо за звернення!