ПРМТУ захищає інтереси незаконно звільнених працівників

Представники Профспілки робітників морського транспорту України провели робочу зустріч з незаконно звільненими контролерами на КПП ООМП СМБ Ізмаїльської філії ДП «АМПУ».

На жаль, в наш час все більше працівників стають жертвами незаконних звільнень.

Не стало винятком і масове скорочення в 2019 році більше 40 контролерів на КПП ООМП СМБ Ізмаїльської філії ДП «АМПУ». Роботодавець проігнорував офіційні вимоги ПРМТУ припинити процедуру скорочення, а також відмову ППО Ізмаїльського порту в дачі згоди на звільнення працівників.

Зважаючи на це, за сприяння і допомоги ПРМТУ, більше 20 незаконно скорочених працівників змогли реалізувати своє право на звернення до суду, отримали правову допомогу та юридичний супровід в судових процесах. Фахівці ПРМТУ вже третій рік підтримують позицію і вимоги членів Профспілки в кожному судовому засіданні.

В ході зустрічі представники Профспілки висвітлили поточну ситуацію по судовим процесам. Зокрема, відзначається неоднозначність судової практики і застосування норм права у подібних правовідносинах, відсутність її сталості та єдності.

ПРМТУ і незаконно звільнені контролери продовжують боротьбу з упевненістю в тому, що справедливість переможе і порушене роботодавцем конституційне право на працю - буде відновлено.

Більше новин з тегом #Портовики

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Насичені шкільні канікули для дітей Ізмаїльських портовиків

Канікули не лише час відпочинку від шкільних навантажень, а й період захоплюючих пригод та культурного збагачення. Завдяки ініціативі Первинної профспілкової організації ПРМТУ Ізмаїльського порту, малюки портовиків мали змогу насолодитися яскравими заходами, спрямованими на їхній розвиток та веселе дозвілля.

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Дякуємо за звернення!