ПРМТУ і МОП провели інтерактивний тренінг для моряків і їх близьких

Здоров'я - це цінність, яку всім нам необхідно берегти. У сучасних умовах дуже важливо турбуватися про свій добробут.

Сьогодні, 2 серпня, Профспілка робітників морського транспорту України спільно з Міжнародною організацією праці провела для моряків-членів ПРМТУ і їх сімей інтерактивний тренінг на тему: «Ненудно про серйозне».

Привітали учасників заходу Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук, координатор проектів МОП з ВІЛ у сфері праці в Україні Лариса Савчук, Голова ПРМТУ Михайло Кірєєв і його Перший заступник Олег Григорюк.

«Ми раді, що сьогодні зібралися не тільки моряки, а й члени їхніх сімей. Сподіваємося, ви отримаєте нові знання, і кожен з вас хоч трохи змінить своє ставлення до теми щодо ВІЛ », - зазначив Сергій Савчук.

За офіційними даними, щодня в Україні інфікується 50-60 чоловік, 10 чоловік йдуть з життя через СНІД. «Але в наших силах зробити так, щоб такого не сталося з нами, з нашими близькими і колегами, - підкреслила Лариса Савчук. - А щоб бути захищеними, необхідно володіти знаннями та інформацією».

Співпраця Профспілки і МОП триває вже кілька років. В рамках неї проводяться семінари, тренінги, форуми. «Важливо, що наша співпраця з МОП дає, в тому числі, можливість виховувати в членах Профспілки відповідальність, - зазначив Олег Григорюк. - Це відповідальність за себе і своїх близьких, поки ви вдома, відповідальність за своїх колег під час рейсів. Вважаю, що отримана сьогодні інформація буде корисною і дозволить розвиватися вам як особистостям».

ПРМТУ і МОП вирішили підвищити рівень інформованості моряків і їх близьких щодо питань, пов'язаних з ВІЛ, в новому форматі. На початку тренінгу учасники з запрошеними фахівцями обговорили тему здоров'я і добробуту моряків і членів їх сімей і дізналися про профілактику ВІЛ на робочому місці. Друга частина заходу пройшла в форматі вікторини, де все розбилися на команди і закріпили отримані знання.

Крім того, близько 30 осіб пройшли безкоштовне анонімне тестування на ВІЛ та взяли участь в призовій лотереї.

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!