Перші результати анкетування ПРМТУ

Шановні моряки!

Вчора 25 липня 2019 року, ми з подивом виявили, що анонімний опитувальник, розроблений ПРМТУ для вивчення Вашої думки про функціонування національної системи підготовки та дипломування моряків, був розміщений на офіційному сайті Морської адміністрації України та в соціальних мережах цього органу влади без погодження з ПРМТУ.

Ще більше наше здивування викликав факт, що при заповненні анкети на сайті Морської адміністрації результати анкетування не сумуються з загальними результатами ПРМТУ.

З метою попередження можливого маніпулювання думками моряків ми прийняли рішення опублікувати поточні підсумки анкетування сьогодні, 26 липня 2019 року.

Отже, до моменту публікації в нашому опитуванні взяли участь 328 моряків, 82% з яких займають офіцерські посади на суднах.

54% опитаних моряків мають досвід роботи більше 10 років. Таким чином, в опитуванні взяли участь досвідчені і кваліфіковані моряки.

Публікуємо деякі попередні результати опитування ПРМТУ:

- 74% моряків стикалися з корупційними проявами при оформленні документів для відходу в рейс;

- 61% моряків зіткнулися з такими фактами при підтвердженні кваліфікації в Державних кваліфікаційних комісіях Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків;

- 87% респондентів вважають, що якість послуг навчально-тренажерних центрів не відповідає вартості підготовки;

- 91% моряків не задоволені якістю проведення курсів підвищення кваліфікації, а 72% відзначили, що такі курси для них лише формальність;

- 63,4% вказали, що для них не доступні матеріали для підготовки до засідань ДКК, при цьому 73,8% моряків відзначили, що хотіли б отримувати такі матеріали у відкритому доступі;

- 83,8% опитаних вважають, що процедура підтвердження кваліфікації моряків у ДКК є некоректною і необ'єктивною;

- 24,1% моряків вказали, що, як правило, користуються послугами нелегальних посередників для подачі документів для підтвердження кваліфікації.

Це лише деякі результати.

Шановні друзі, не дозволяйте маніпулювати Вашою думкою. Ми просимо Вас приєднатися до заповнення опитувальника ПРМТУ за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJTzsHLL...

Разом ми сила!

У свою чергу, ПРМТУ висловлює подяку Морській адміністрації за оцінку виконаної нами роботи і фактичне надання нашому опитувальнику офіційного статусу після розміщення його на офіційному сайті Морської адміністрації.

Шановні керівники Морської адміністрації України, ви неодноразово заявляли про вашу готовність до відкритого діалогу і про те, що вам важливо знати думку моряків. ПРМТУ неодноразово пропонувала вам забезпечити організацію такого діалогу в будь-якому зручному для вас форматі, однак з вашої сторони досі немає ніякої реакції.

Сподіваємося, що керівництво Морської адміністрації України повернеться обличчям до проблем українських моряків і прийме особисту участь в засіданні Президії Центральної Ради ПРМТУ, яке відбудеться 8 серпня 2019 року в Києві. Відповідні запрошення були направлені керівнику Морської адміністрації України Дмитру Петренко 25 липня 2019 року.

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!