На Філіппінах заброньовані два готелі під карантин для моряків

Міжнародна рада морських роботодавців (IMEC), Міжнародна федерація транспортників (ITF) і філіппінський профспілка моряків AMOSUP в рамках експериментальної програми перевірки екіпажів суден на COVID-19 зарезервували в Манілі два великих готеля для проходження карантину сотнями моряків.

Очікується, що така ініціатива дозволить прискорити зміну екіпажів і звільнити моряків, що застрягли на суднах через пандемію.

Це було зроблено через почастішання звинувачень в підроблених результатах тестів на коронавірус і звісток про спалахи COVID-19 серед членів екіпажів на борту. Через них, зокрема, Морська адміністрація Австралії розглядає можливість заборони на заходження у свої порти тих суден, на борту яких є члени екіпажів з позитивним результатом на коронавірус.

Всього близько 400 номерів були зарезервовані в готелях Manila Marriot і St Giles в Макаті в Манильской агломерації за дуже вигідними цінами. Моряків перевірятимуть на наявність коронавирусу і розміщувати в готелях на двотижневий карантин, протягом якого проведеться спостереження за їх температурою. Дана міра стосується як членів екіпажів, які списуються з суден і збираються додому, так і тих, які прибувають до Маніли, щоб зійти на борт. Статус тестування на COVID-19 буде підтверджуватися за допомогою блокчейн-продукту під назвою myHealth Pass, який недавно був запущений гонконгською некомерційною організацією Crew Assist.

Перші номери будуть доступні з 28 жовтня.

Більше новин з тегом #ITF

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Команду ITF Інспекторату розширено: напоготові до роботи

Ще одинадцять інспекторів ITF пройшли вступну програму, яка відбулася в ITF House в Лондоні, Великобританія. Зараз вони вже цілком готові до виконання своїх нових обов'язків і боротьби за права моряків у всьому світі, сприяючи зміцненню солідарності з міжнародними профспілками та зацікавленими сторонами морської галузі.

Дякуємо за звернення!