МІУ продовжило українським морякам дію документів з простроченим терміном

Як повідомляє Міністерство інфраструктури України, термін дії виданих в Україні сертифікатів і паспортів моряків, які перебувають в рейсі, продовжений до 30 червня 2021 року.

8 грудня Мінінфраструктури направило в Міжнародну морську організацію (IMO) лист, в якому докладно висвітлена інформація про продовження терміну дії кваліфікаційних документів моряків та інших документів моряків, які є обов'язковими відповідно до вимог міжнародного законодавства (посвідчення особи моряка та медичні довідки), а також суднових документів.

Дію українських Свідоцтв про кваліфікацію моряків на борту суден, термін дії яких закінчився з 1 березня 2020 року, продовжено до 30 червня 2021 в разі виконання таких вимог:

- держава прапора судна визнає таке продовження;

- трудовий договір моряка повинен бути продовжений на той же період і на тих же підставах і умовах. Додаткові звернення до української влади не потрібні.

У Мінінфраструктури зазначили, що в разі подальшого поширення в світі і / або в Україні захворювань, викликаних коронавирусной хворобою Covid-19, буде терміново розглянуто питання про повторне продовження терміну дії всіх кваліфікаційних документів моряків, які потрібні відповідно до міжнародного та національного законодавства.

Відзначимо, що Профспілка робітників морського транспорту України надала Міністерству необхідну експертну підтримку для коригування тексту документа з метою його приведення у відповідність до вимог Конвенції ПДНВ.

Більше новин з тегом #Моряки

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Дякуємо за звернення!