Китай відкрив 10 портів для зміни іноземних екіпажів

Китай відкрив десять портів для ротації іноземних екіпажів в зв'язку з ослабленням обмежувальних заходів для в'їзду в країну іноземних громадян.

Згідно з інформацією міністерства транспорту Китаю, на яку посилається Splash 24/7, в список відкритих для зміни екіпажів портів входять Далянь, Тянцзінь, Циндао, Шанхай, Нінбо, Фучжоу, Сямень, Гуанчжоу, Шеньчжень і Хайкоу.

Судновласник або оператор судна повинні подати заявку на проведення зміни екіпажу через 14 днів після виходу судна з останнього порту заходу.

При цьому, видаючи дозвіл, китайська влада буде враховувати статистику по захворюваності в конкретній судноплавній компанії.

Якщо число хворих моряків компанії досягає п'яти осіб, зміна екіпажів на її суднах припиняється на 15 днів, якщо захворіло десять моряків - на 30 днів, якщо більше десяти - зміна екіпажів призупиняється до отримання нової статистики по інфікованим.

Мінтранс Китаю попереджає, що вимоги до зміни екіпажу в кожному порту можуть відрізнятися. Операторам суден рекомендовано проконсультуватися з портовими властями і агентами на місцях, перш ніж планувати зміну екіпажу.

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!