ITF Seafarers’ Trust підтримає моряків

ITF Seafarers 'Trust виділить безпрецедентну суму в 1 мільйон фунтів на підтримку моряків і надання соціальних послуг потерпілим від Covid-19.

Трастовий фонд ITF - це британська благодійна організація, створена у 1981 році, яка фінансує програми, що сприяють підвищенню добробуту працівників морського транспорту, моряків та їхніх родин. Трастовий фонд фінансується за рахунок власних коштів та інвестиційних доходів Фонду в Міжнародній федерації транспортників - всесвітньої федерації профспілок працівників транспорту, що нараховує понад 18 мільйонів членів.

ПРМТУ і Трастовий фонд пов'язують довгі роки плідної співпраці, в рамках якої спільно реалізували не один проект, спрямований на розвиток сфери добробуту моряків.

Сьогодні трастовий Фонд ITF (ITFST) оголосив про створення фонду для боротьби з впливом глобальної пандемії на моряків і їх сім'ї. Фонд також планує представити окрему рятувальну лінію для соціальних служб, схильних до ризику в зв'язку з впливом вірусу на бізнес, фандрайзинг та іншу фінансову діяльність.

Благодійний фонд ITFST Covid-19 ставить перед собою дві основні цілі:

  • прискорити виплату грантів за конкретними проектами для полегшення труднощів, стресу та ізоляції моряків та їхніх родин;
  • надати кошти на підтримку соціальних служб для моряків в період нестабільності, зумовленої пандемією Covid-19, і заходи із боротьби з вірусом.
  • ITFST працює в тісній співпраці з фондом TK Foundation для забезпечення скоординованого підходу до фінансування і оперативного відгуку на безліч питань, що виникають в результаті впливу вірусу на світову торгівлю і морське співтовариство. TK Foundation - це приватний фонд, який підтримує некомерційні морські та молодіжні програми.

    Дейв Хайндел, голова ITF Seafarers 'Trust, сказав: «У кращі часи моряки прикладали зусилля, щоб домогтися визнання за ту дивовижну роботу, яку вони виконують, забезпечуючи постійний і стійкий потік побутових засобів, продуктів харчування та інших товарів по всьому світу. Тепер же вони відчувають неймовірний стрес, бо знаходяться далеко від своїх родин у ці несприятливі часи. Тому підтримка і допомога ITF Seafarers 'Trust зараз вкрай важлива для них».

    Глава Трастового фонду ITF Кеті Хіггінботтом додала: «Крім забезпечення моряків, ми також хочемо подбати про те, щоб служби соціального забезпечення, які надають морякам дуже цінну підтримку зараз, протрималися і змогли працювати і далі після закінчення цієї кризи».

    Індивідуальні звернення моряків також будуть розглянуті, однак в таких випадках заявки повинні направлятися членськими організаціями ITF, ITF інспекторами або благодійними організаціями.

    Більше новин з тегом #ITF

    Криміналізація моряків: міжнародна проблема

    Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

    Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

    Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

    Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

    Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

    Український морський форум (анонс)

    Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

    Дякуємо за звернення!