Ініціатива створення в Великобританії Центру вакцинації для моряків

Профспілка Nautilus Intrenational та національна Палата судноплавства звернулися до міністра авіації та морського транспорту Великобританії Роберту Кортсу із закликом підтримати створення в країні міжнародного центру вакцинації членів екіпажів торгового флоту, де моряк будь-якої національності зможе зробити щеплення проти COVID-19.

У своєму листі генсек Nautilus Марк Дікінсон та генеральний директор Палати судноплавства Великобританії Боб Сангінетті відзначають, що в багатьох країнах працівники флоту не мають пріоритетного права на вакцинацію. З цього випливає, що сектор повинен розробити глобальне рішення, що дозволяє морякам отримати доступ до щеплень далеко від дому.

«Ми вважаємо, що Великобританія може стати ініціатором відповіді на цей виклик, що призведе до пом'якшення проблем, з якими повсюдно стикаються моряки. Наприклад, це стосується вимоги деяких урядів щодо наявності паспортів вакцинації для полегшення поїздок, - йдеться у зверненні. - Оскільки Великобританія є однією з провідних країн у галузі морського судноплавства та базою для Міжнародної морської організації, ми вважаємо, що створення тут міжнародного центру вакцинації моряків - ідеальна демонстрація участі у вирішенні глобальних проблем». Крім того, на думку Марка Дікінсона та Боба Сангінетті, такий крок допоможе запобігти порушень в ланцюжку поставок вантажів.

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!