Інцидент на борту судна JAEGER успішно вирішено

Менеджмент Eagle Bulk - одного з найбільших судновласників-операторів у США, повідомив Профспілку робітників морського транспорту України про успішне вирішення інциденту на борту судна JAEGER (IMO 9284843, MHL).

3 серпня 2020 року прес-служба Eagle Bulk повідомила, що озброєний охоронець захопив і утримував протягом трьох діб балкер JAEGER класу Supramax.

Так, 21 липня три охоронці зробили посадку на суховантаж в Індійському океані перед тим, як судно попрямувало в сторону Червоного моря.

Такий захід вживається тут компанією Eagle Bulk протягом останніх 10 років, оскільки судну доводиться перетинати зону високої активності піратів.

Один з охоронців, опинившись на борту, не передав свою зброю капітану судна, як годиться за протоколом. Висловивши свої претензії і зажадавши компенсації, він захопив управлінням судна, відхиливши його від курсу.

Повідомляється, що нікому з членів екіпажу він не погрожував безпосередньо і не заподіяв шкоди. Решта охоронців в цій акції участі не брали.

Причиною інциденту став трудовий спір між охоронцем і його роботодавцем, який стався без відома компанії Eagle Bulk. Повідомляється, що охоронець не отримував заробітну плату протягом трьох місяців.

Ситуація тривала три доби. За цей час представники Eagle Bulk і експерти з безпеки мореплавання працювали над вирішенням проблеми. В результаті охоронець здав свою зброю і дозволив судну піти початковим курсом.

Компанія Eagle Bulk підтримувала контакт з капітаном протягом усього цього періоду. Також крюїнгова компанія V.Ships, яка найняла моряків на це судно, вела активний діалог з сім'ями екіпажу, щоб тримати їх у курсі.

У ситуації, що склалася, головним завданням Eagle Bulk і V.Ships була безпека екіпажу.

У свою чергу, коли інцидент був вичерпаний, компанія Eagle Bulk висловила вдячність за професіоналізм, проявлений капітаном судна і його командою протягом усього періоду.

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!