IMB: води Західної Африки - одні з найнебезпечніших в світі з точки зору морського піратства

За даними Міжнародного морського бюро (IMB), з 75 моряків, захоплених у заручники або викрадених з метою отримання викупу в усьому світі за останній рік, 62 були захоплені в Гвінейській затоці, особливо, біля берегів Нігерії, Гвінеї, Того, Беніну та Камеруну .

Всього в світі за першу половину 2019 року було зафіксовано 78 випадків піратства і збройного пограбування на судах. За аналогічний період 2018 року - 107 випадків. Пірати проникли на борт 57 судів (78% від усіх нападів).

37 членів екіпажів були викрадені з метою отримання викупу, 38 - взяті в заручники, одна людина була убита.

Гвінейська затока - центр світового піратства

Звіт показує, що 73% всіх викрадень на море і 92% захоплень в заручники були зафіксовані саме в Гвінейській затоці. Тут озброєні пірати викрали 27 членів екіпажу в першій половині 2019 року і 25 - за аналогічний період 2018 року.

У той же час, в Нігерії за першу половину цього року був зафіксований 21 випадок збройного нападу в порівнянні з 31 випадком в минулому році.

Міжнародне морське бюро закликає моряків в регіоні зберігати пильність і повідомляти про всі підозрілі дії в регіональні центри реагування.

Південна Америка

У Південній Америці збройні напади відбувалися на судна, що стоять на якорі в районі Еквадору, в Кальяо (Перу), на терміналі Хосе (Венесуела) і в Макапа (Бразилія).

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!