Засуха впливає на транзит через Панамський канал

Сильна засуха призводить до введення обмежень на кількість щоденних транзитів суден через Панамський канал

Адміністрація Панамського каналу (АПК) оголосила про намір скоротити щоденний транзит суден з метою економії води у зв'язку з триваючою засухою.

Нові обмеження вводяться у зв'язку з тим, що АПК вже ввела низку лімітів на осадку найважливішого судноплавного шляху, що обмежують кількість вантажів, які можуть перевозитися суднами.

Цього року Ель-Ніньо призвів до сухіших, ніж зазвичай, умов у Панамі, що посилило засуху і спричинило зниження рівня води в озері Гатун.

Починаючи з 30 липня 2023 р., щоденну пропускну спроможність Панамського каналу буде скориговано, вона становитиме в середньому 32 судна на день: 10 суден у шлюзах Neopanamax і 22 судна - у Panamax. Надалі пропускна спроможність може бути відкоригована залежно від таких чинників, як рівень води в озері Гатун, погодні умови і специфіка суден, які проходять.

Максимальна пропускна спроможність Панамського каналу, включно зі шлюзами Panamax і розширеним Neopanamax, становить приблизно 38-40 суден на добу, але зазвичай на місяць проходить близько 34-38 суден. Однак за травень та червень, у середньому в день відбувалося 32,58 та 32,13 транзитів суден відповідно. Хоча такі фактори, як технічне обслуговування, можуть впливати на добову пропускну спроможність шлюзів Панамського каналу, введені транзитні ліміти є першими кліматичними обмеженнями з моменту відкриття розширених шлюзів Neopanamax у 2016 році. АПК також повідомляє, що залишає за собою право вводити додаткові заходи і процедури для забезпечення безпечної та ефективної роботи каналу.

Також наголошується, що скорочення щоденних транзитів через Панамський канал протягом тривалого періоду призведе до збільшення часу очікування суден без резервування. «У зв'язку з цим ми наполегливо рекомендуємо всім клієнтам скористатися нашою системою бронювання транзиту, щоб знизити ймовірність затримок», - йдеться в повідомленні.

АПК зазначає, що під час 2-го і 3-го періодів бронювання, які розпочнуться 1 і 19 серпня відповідно, пріоритет буде віддаватися повним контейнеровозам. Місця, що залишилися, розподілятимуться відповідно до рейтингу клієнтів.

Більше новин з тегом #В світі

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!