Зустріч з нагоди Всесвітнього дня моря

«Будь ласка, будь ласка, уряди, розберіться з вашими бюрократичними «складнощами» і вирішіть кризу, що склалася - в честь Всесвітнього дня моря (#WorldMaritimeDay)», - Генеральний секретар ITF Стівен Коттон.

Саме такий заклик прозвучав вчора, 24 вересня, на міжнародній віртуальній зустрічі з нагоди Всесвітнього дня моря.

В даний час понад 300 000 моряків терміново потребують репатріації. Бездіяльність держав тягне за собою величезну череду наслідків: гуманітарна криза, криза в сфері безпеки і економічна криза.

Міжнародна організація праці та Глобальний договір ООН у співпраці з Міжнародною палатою судноплавства і Міжнародною федерацією транспортників збирають разом глав установ ООН, урядів, багатонаціональних корпорацій, а також представників судновласників і моряків, щоб обговорити нинішню ситуацію в індустрії і в усьому світі, а також підвищити обізнаність про важливу і недооцінену роль моряків.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!