Національна конференція MUA

Прямо зараз, з 2-го по 6-е березня, в Квінсленді, Австралія, проходить Національна конференція Морської профспілки Австралії (MUA), яка скликається раз на чотири роки.

У цьому масштабному заході взяли участь Генеральний секретар ITF Стівен Коттон, Президент Міжнародної федерації транспортників (ITF) і за сумісництвом Національний секретар MUA Педді Крамлін, голови та координатори морських і докерських секцій ITF, а також представники братніх профспілок MUA, членських організацій ITF з усього світу , серед яких і Перший заступник Голови ПРМТУ Олег Григорюк.

В цілому, на заході зібралися близько 500 профспілкових лідерів, щоб обговорити останні тенденції в морській галузі та висловити солідарність з австралійськими працівниками - моряками і докерами, у зв'язку з природними катаклізмами і політичною нестабільністю в Австралії в останні місяці.

Слоганом для Національної конференції MUA було вибрано слово «Tjungu» (Тжу-нгу), яке на діалекті місцевих жителів означає «єдність». Як зазначив Томас Мейор, співробітник MUA у справах корінних народів, вперше в історії слоганом Конференції стало слово, запозичене з мови корінного народу.

У своєму зверненні до учасників заходу Стівен Коттон, Генеральний секретар ITF, зазначив: «Історія ITF завжди базувалася на боротьбі морських профспілок, і MUA завжди хоробро бився на передовій». Педді Крамлін, Президент ITF, Національний секретар MUA, сказав: «Міжнародна морська співдружність тримається на рішучості. Якщо порушуються права одного працівника, порушуються права всіх нас». Основна мета MUA і даної Конференції спрямована на врегулювання протистояння австралійських властей і профспілкової сторони за права трудящих.

Від імені 80 000 членів ПРМТУ Олег Григорюк виступив з промовою, в якій наголосив, що профспілкова атмосфера в Австралії, унікальний рівень залучення рядових членів у повсякденне життя і проблеми профспілки, досвід, яким готові ділитися, - все це робить MUA одним з найбільш розвинених і стабільних профспілок в світі. «Для ПРМТУ велика честь вперше в нашій історії отримати запрошення від Морської профспілки Австралії взяти участь в Конференції. Ведення переговорів з урядом, організація страйків, відбиття атак на профспілковий рух, високий рівень роботи з ветеранами, реакція уряду і визнання ним прав працівників - це унікальний досвід і знання для нас», - зазначив Олег Григорюк.

У свою чергу Педді Крамлін підкреслив, що відносини ПРМТУ і MUA продовжують зміцнюватися, і наша Профспілка завжди може розраховувати на підтримку колег з Австралії.

Більше новин з тегом #Моряки

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

«Ракета вибухнула у 500 метрах від нашого судна»

Розповів член екіпажу судна PINOCCHIO, атакованого хуситами

Дякуємо за звернення!