«Уже ніколи не буде так, як раніше»

Зустрічі з провідним психологом для моряків та їх родин продовжуються. Цього разу говорили про те, як контролювати свої ємоції та розуміти самі себе під час війни.

Учасники дізналися дієві практичні поради та рекомендації, як правильно реагувати на ситуації в світі.

«На семінарах завжди хочеться практичних порад. Так ось, сьогодні нам розповіли, що в першу чергу потрібно вигнати зайвий адреналін, бо у меня він засів ще з 23 квітня минулого року, коли в Одесі ракета влучила в житловий будинок. Після лекцї я зрозуміла, що моя тривожність тільки наростає та наростає і без допомоги спеціаліста я вже не зможу. Дякує лектору, що я зрозуміла це зараз», - Наталя Скакун, дружина моряка.

«На семінарі я дізнався різницю між страхом та стресом. Тобто для мене це було єдине ціле. Дуже цікава порада була, що після атак краще зайнятися спортом. Думаю, що я буду намагатися її притримуватись», - Валентин Возбраний, боцман, Wilson.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!